Tiedote

Päivä ammattigolfarin assarina

ma 13. elokuuta 2018 15.09.00

Haimme yhteistyökumppanillemme ammattigolfaaja Antti Ahokkaalle assaria, golftermein caddietä. Caddie pääsi päiväksi jeesimään ja seuraamaan eksperttiä Challenge Tour kilpailun Pro-Am päivään Vierumäelle keskiviikkona 8.8.2018. Assarihakemuksia tuli mukavasti ja kaikkien hyvien hakemusten joukosta Ahokas valitsi itselleen caddieksi golfia harrastavan Marika Taitokarin.

”Oli mukava järjestää onnekkaalle tällainen erilainen päivä ja elämys”, Antti Ahokas kertoo.

Caddien tehtävät kentällä ovat mm. mailoista huolehtiminen ja bägin vetäminen, pelaajan tukeminen kaikin keinoin sekä tuulen haistelua ja havainnointia.

”Marika pärjäsi loistavasti. Hän on pelannut kauan golfia ja hänellä oli siihen selkeä rutiini ja hän piti koko porukan hyvällä tuulella. Pieni yllätys Marikalle taisi olla kilpagolfmaailman eroavaisuus harrastegolfiin. Kilpagolfissa pelataan kuitenkin elannosta huippuja vastaan, jolloin ratkaisut ovat tarkempia.”

Ahokas toteaa, että haluaa vastaisuudessakin tarjota lajista kiinnostuneelle mahdollisuuden tällaiseen päivään.

”Marika oli jämpti, iloinen ja kiinnostunut asiasta oikeasti. Oli mahtavaa nähdä, kuinka hän oppi nopeasti. Minulle jäi hyvät fiilikset.”

Koska vain uudestaan caddien tehtäviin

”Fiilis on ihan huikea! En olisi uskonut, että juuri minä pääsen mukaan!”, totesi caddieksi valittu Marika Taitokari.

Marikan mukaan päivän kierros eteni sujuvasti ja pelikaverit olivat mukavia. Aurinko paistoi ja sää oli golffareille suotuisa. Lisäksi Antin ”assarina” toimiminen antoi hyviä eväitä omaan peliin ja sai katseen avartumaan:

”Olen pelannut golfia 20 vuotta ja se on ollut räiskimistä verrattuna kilpagolfiin. Siinä pitää ottaa huomioon pituudet, tuulet ja kallistukset. Täytyy olla matemaattisesti lahjakas, jotta pystyy suorittamaan kaikki tehtävät pelin aikana. Kilpagolfia voisi verrata shakin peluuseen, koska seuraava siirto täytyy olla mietittynä.”

Taitokari lähtisi caddien tehtäviin koska vain uudestaan.

”Minulle aukesi uusi maailma. Ammattigolf vaatii paljon työtä ennen peliä, sen aikana ja jälkeen.”

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: