Tiedote

VMP Yrittäjähaastattelu: Anu Grönlund, VMP Kemi-Tornio

ti 23. huhtikuuta 2019 11.19.00

Anu Grönlundin matka VMP-yrittäjäksi alkoi vuonna 2005 Turun pääkonttorilta. Kemistä kotoisin oleva Grönlund työskenteli Turun VMP-toimistolla, mutta haikaili aika ajoin takaisin pohjoiseen.

”Nauroin aina meidän silloisen toimitusjohtajan Jukan kanssa, ettei minusta koskaan tule turkulaista. Sanoin hänelle, että joku päivä lähden vielä takaisin pohjoiseen. Ja vuonna 2008 Jukka kertoi, että meillä olisi tuolla Kemissä yrittäjän paikka auki ja kysyi, lähdenkö sinne. Mietin asiaa viisi minuuttia ja päätin lähteä."

Anu Grönlund kertoo työnsä olevan täynnä positiivisia asiakaskohtaamisia. Työssä pääsee tarjoamaan ihmisille työmahdollisuuksia ja yritysasiakkaiden luona taas tuodaan ratkaisuja heidän haasteisiinsa.

”Tässä työssä on parasta ihmisten näkeminen ja ne onnistumiset, joita me pystymme tarjoamaan. Urani aikana olen nähnyt aivan mielettömiä menestystarinoita ja ihmiskohtaloita. Se on tämän työn suola.”

VMP-yrittäjät ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa, oli asia mikä tahansa. Grönlund mainitseekin ketjun vahvuudeksi sen, että ihmiset ovat avoimia ja asioita tehdään yhdessä.

”Melkein viikoittain tulee soiteltua muille yrittäjille ja siitä tuntee huonoa omaatuntoa, jos ei ole taas hetkeen soittanut kellekään ja kysellyt kuulumisia. Koen, että me olemme yrittäjien kanssa tiivis poppoo. Me voimme soittaa toisillemme, olla toistemme tukena ja puhua myös niistä vaikeista asioista.”

Jatkuvasti kehittyvä toimiala

VMP:n toiminnan kasvaessa, Grönlundin työnkuva on muuttunut valtavasti vuosien saatossa.

”Rekrytoinnit olivat todella harvinaisia urani alkuvuosina. Nykyään se alue on kasvanut ihan älyttömästi. Painopiste on siirtynyt henkilöstövuokrauksesta kokonaisvaltaisempaan palveluratkaisujen myymiseen.”

Vaikka henkilöstövuokraus on kasvattanut räjähdysmäisesti suosiotaan viime vuosina, ei ala ole kuitenkaan kaikille vielä tuttu.

”Tämä on mielestäni trendikäs ala, nopeatempoista ja kuitenkin vielä aika uutta. Perinteisesti on aina ajateltu, että yritykset rekrytoivat työntekijänsä itse. Viikoittain tulee kuitenkin yrityksiä, jotka eivät ole koskaan käyttäneet henkilöstöpalveluyrityksien palveluita, eivätkä he oikeastaan edes tiedä, mitä me teemme.”

Grönlund kertoo, että hän pyrkii kehittämään aktiivisesti omaa työtään olemalla avoin ja hakemalla uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

”Suhtaudun positiivisesti kaikkeen uuteen. Ala muuttuu ja kehittyy koko ajan ja on tärkeää, että me olemme mukana siinä kehityksessä. Siinä on haastetta meille kaikille VMP-yrittäjille ja koko ketjulle.”

Yrittäjyyden puolestapuhuja  

Grönlund pitää tärkeänä opiskelijoiden kannustamista yrittäjyyteen. Hän käy säännöllisesti kouluissa luennoimassa nuorille yrittäjyydestä, sekä työllistymismahdollisuuksista. Nuorille yrittäjyys on usein vieras aihealue, johon ei varsinaisesti kannusteta.

”Yleensä luullaan, että jos ruvetaan yrittäjäksi, pitää ostaa joku järjettömän suuri halli, investoida miljoona euroa ja palkata heti kaksikymmentä ihmistä töihin. Se, että elätät itse itsesi yrittäjyydellä riittää, ja se on sitä hienointa yrittäjyyttä minun mielestä. Nuorten pitäisi uskaltaa luottaa enemmän omaan osaamiseensa.”

 

Minkälaista tunnetta tämä blogi herätti sinussa? Valitse alta.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: