Tiedote

Treamer yhdistää työn ja tekijän hetkessä

ke 7. joulukuuta 2016 11.08.00

VMP uskoo mobiilisovellusten yleistyvän työnvälityksessä. Treamer nopeuttaa sopivan henkilön löytymistä, kun tekijä tarvitaan mahdollisimman pian.

Treamer on suomalainen mobiilisovellus, jonka kautta kuka tahansa voi hakea tilapäistä työvoimaa ja jonka kautta työntekijä voi valita itselleen juuri sillä hetkellä sopivimman työtehtävän. Se voi olla esimerkiksi ikkunanpesua, lastenhoitoa tai lemmikistä huolehtimista tai yrityksen tapahtumajärjestelyä tai toimistotehtäviä. Työn tarjoaja voi olla joko yritys tai yksityishenkilö.

Voidakseen ottaa vastaan toimeksiantoja työntekijän on luotava palveluun profiili, josta käy ilmi kuka hän on ja mitä osaa. Sopivan profiilin lisäksi työtä tarjotaan työntekijän sijainnin mukaan, sillä idea on löytää sopiva tekijä mahdollisimman pian.

– Työntekijän ei tarvitse ajatella olevansa siivooja tai lastenhoitaja vaan hän on treamer, joka päättää itse millaisia töitä kulloinkin tekee, sanoo Peter Sazonov, yksi Treamerin perustajista. Kaikkien työntekijöiden taustat kuitenkin tarkistetaan, jotta työnantaja voi luottaa saamaansa apuun.

Tähdet kertovat

Treamerista työn tarjoaja näkee heti, onko työstä kiinnostunut tekijä saanut aiemmista tehtävistään yksi vai viisi tähteä tai jotain siltä väliltä. Kun pisteytyksestä kysyttiin testivaiheen käyttäjiltä, se sai Sazonovin mukaan hyvin myönteisen vastaanoton, sillä perinteisesti keikkatyöstä saa vain harvoin palautetta silloin, kun työ on sujunut hyvin.

– Arviointi auttaa erityisesti heitä, joilla on vain vähän aiempaa työkokemusta tai joilla ei ole tuttuja suosittelijoita eikä paikallista verkostoa tukenaan, Sazonov muistuttaa.

Mobiililaitteet ovat työnvälityksen tulevaisuutta.

Tulossa on myös mahdollisuus arvioida työnantajaa; saiko esimerkiksi tehtävästä riittävästi tietoa ennen työn aloitusta ja miten työnantaja kohteli keikan aikana.

– Edessä saattaa olla perinteisten välikäsien kuolema eikä VMP halua olla tuollainen välikäsi, perustelee VMP Varamiespalvelun toimitusjohtaja Juha Pesola yrityksen innostusta lähteä rahoittajaksi uudenlaiseen työvälitykseen.

Palkanmaksu helpoksi

– Keikkatyön välityksessä ratkaisee nopeus, kustannustehokkuus ja helppous sekä todennäköisyys, jolla työhön löytyy sopiva tekijä. Näen, että Treamer auttaa näissä kaikissa ja että mobiililaitteet valtaavat alaa työnvälityksessäkin, sanoo Juha Pesola.

Suurin osa triimaajista on alkuvaiheessa ollut nuoria. Pesola pitää kuitenkin todennäköisenä, että Treamer tulee laajentumaan erilaisiin tehtäviin ja tilanteisiin ja että näin löytyy myös niin sanottua piilotyötä, kun työt ja tekijät löytävät helpommin toisensa.

VMP:ssä kokeiltiin Treameria tilanteessa, jossa yrityksen piti saada auto Helsingistä Turkuun seuraavaksi aamuksi. Ei mennyt montaakaan minuuttia ilmoituksen jättämisen jälkeen, kun Turkuun viikonlopuksi menossa ollut insinööriopiskelija tarttui tilaisuuteen.

Olennaista on, että Treamerin kautta verotus ja palkanmaksu hoituvat helposti. Palkka maksetaan sovelluksen kautta, ja ohjelma hoitaa ennakonpidätykset ja sivukulut. Työntekijä saa kuitit ja palkkalaskelmat sähköpostiinsa.

Treamerista ilmestyi iPhone-versio keväällä 2016, ja Android-sovellus on tulossa jouluksi. Yritys on perustettu kesällä 2015 ja merkittävimmät sijoittajat ovat VMP:n lisäksi Meissa Capital sekä Nordic Business Forum.

Artikkelikuvassa Peter Sazonov, yksi Treamerin perustajista.

www.palta.fi/treamer-yhdistaa-tyon-ja-tekijan-hetkessa/

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: