Tiedote

VMP lähti rohkeasti mukaan esportsiin – oma turnaus yhdisti asiakkaat ja alan konkarit

to 26. syyskuuta 2019 13.30.00

 Kuva: Stephanie Lindgren

VMP hyppäsi tänä vuonna tuntemattomaan ja lähti edelläkävijänä mukaan esportsin maailmaan. Hurjassa nousukiidossa oleva esports-ala tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia työntekijöille, työnantajayrityksille ja työyhteisöille. VMP mm. tarjosi verkostoilleen mahdollisuuden osallistua ensimmäistä kertaa järjestettyyn VMP Cup-turnaukseen.

VMP haluaa tarjota työntekijöilleen erilaisia uniikkeja etuja, joista syksyn esports-tapahtumat toimivat uudenlaisina esimerkkeinä. VMP ja esportsin firmasarjoja järjestävä Kanaliiga toteuttivat yhteistyössä amatööreille suunnatun peliturnauksen, jonka finaali ratkottiin VMP:n uudella toimistolla Helsingissä 12.9.

Elokuussa alkaneista karsinnoista finaaliin selviytyivät joukkueet Certigo, Untamed Spirits, Dustin ja Sultsinat, jotka koostuivat VMP:n työntekijä-, ja yritysasiakkaista sekä muista yhteistyökumppaneista.  Turnaus osallisti omaa henkilökuntaa, joukkueiden jäseninä pelanneita tiimikavereita ja paikan päällä jännittäneitä tukijoukkoja. Turnauspäivän tunnelma oli täynnä intoa ja odotusta, mutta myös rentoa yhteisöllisyyttä pelaajien tavatessa kilpakumppaneita kasvotusten ensimmäistä kertaa. 

Finaalin lokaatio oli hieman poikkeuksellinen, koska se pelattiin toimistoympäristössä VMP Helsingin vasta remontoiduissa toimitiloissa. Toimisto-olosuhteet muuttuivat ketterästi pelihuoneiksi, joissa tiimejä odotti valmiiksi asennetut tietokoneet. Aulaan nousi tunnelmallinen olohuone, josta lähetettiin suoraa streamia mahtavan Matti "C0pter" Korvenmaan selostamana verkkoseuraajille ja seinän screenille. Livelähetys keräsi lähes 1500 katsojaa illan aikana.

Kuva: Stephanie Lindgren

Neljän tiimin taisto kohti finaalia

Turnauksen finaalin selviytyneet joukkueet saivat vahvistuksekseen VMP:n järjestämät ”Varamiehet” mentoreiksi. Nämä esports-piireissä tunnetut vaikuttajat (Joel Harkimo, Olli-Pekka Villa, Miisa Nuorgam sekä Rosie River) toimivat joukkueen jäsenenä tai taustalla oman tiiminsä tsemppareina.

Mentoreiden välillä oli aistittavissa kovaa kilpailuhenkeä jo ennen matsien alkua ja kommenteista päätellen turnauksessa oli neljä voittajatiimiä.

- Tästä turnauksesta tulee todella hauska. Tulee se sitten menemään miten tahansa, totesi viidentenä jäsenenä tiimissään pelaava Joel Harkimo.

-Me lähdetään ehdottomasti voittamaan! Muut joukkueet ovat harrastelijoita ja minun joukkueeni on tehnyt järkevästi, etten minä pelaa. Ykköspaikka on mielessä, naurahti Olli-Pekka Villa.

-Fiilikset tällä hetkellä hyvät ja luotan siihen, et fiilikset pysyvät näin hyvänä voittoon asti, kertoi Dustinin cheerleaderina toimiva Rosie River.

-Me tultiin tänne voittamaan! Tiimille tiedoksi: häviäminen ei ole vaihtoehto, tirskui Miisa Nuorgam.

Kuva: Stephanie Lindgren

Kovan taiston jälkeen finaaliin selvisivät Rosie Riverin mentoroima Dustin sekä Olli-Pekka Villan kannustama Sultsinat. Tasaväkisen ja todella mukaansatempaavan pelin jälkeen Dustin kuitenkin iski ja vei koko VMP Cupin voiton. Dustin on IT-alan yritys, joka VMP:n asiakkaana pääsi näyttämään kyntensä myös epelaamisen merkeissä.  

-Päivä on ollut aivan huikea, kun on päässyt katsomaan peliä ja vielä voittamaan! Joukkueemme jäsen huomasi ilmoituksen VMP-turnauksesta netistä ja tarkisti, että saamme VMP:n kumppaneina osallistumisoikeuden. On ollut huippua päästä osallistumaan tällaiseen amatööriturnaukseen, joka on järjestetty todella hienosti hyvistä tiimeistä fiilikseen ja selostajaan, kommentoi Dustinin tiimi jännittävän pelin jälkeen.

Kuva: Aki Joensuu

Katso koko videohaastattelu alta! VMP onnittelee pystin kotiin korkannutta Dustinin tiimiä!

 

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: