Tiedote

VMP Yrittäjähaastattelu: Marko Perander, Oulu-Kajaani

ti 29. lokakuuta 2019 12.25.00

Marko Peranderin tarina VMP:llä alkoi vuonna 2006 henkilöstöneuvottelijan roolissa. Nykyisin Perander toimii VMP franchising-yrittäjänä Oulussa, sekä Kajaanissa. Ensikosketus henkilöstövuokrauksen maailmaan tuli jo 90-luvulla, kun Perander teki VMP:n kautta keikkatöitä.

”VMP:ltä soitettiin ja pyydettiin haastatteluun ja minähän menin. En tiennyt etukäteen mihin haastatteluun olen menossa ja vasta paikan päällä selvisi, että minut halutaan taloon töihin”, Perander naurahtaa.

Viisi vuotta henkilöstöneuvottelijana työskenneltyään Perander päätti lähteä kokeilemaan vielä muita haasteita.

”Tein välissä yksikön päällikön, sekä toimitusjohtajan hommia muissa firmoissa. VMP:ltä kuitenkin tarjottiin minulle uudelleen töitä ja väläytettiin mahdollisuutta ryhtyä franchising-yrittäjäksi. Se oli ratkaiseva tekijä, mikä vahvisti päätökseni lähteä mukaan.” 

Esimieheksi 15-vuotiaana

Monilla eri toimialoilla ja eri ammateissa työskennelleen Peranderin vahvuuksia ovat kokemuksen tuoma laajakatseisuus sekä hyvä ihmistuntemus. Esimiehenä Perander on päässyt toimimaan ensimmäisen kerran jo teini-iässä.

”Olen tehnyt montaa alaa nuorempana ja aloittanut työt jo 15-vuotiaana, jolloin olen ollut jo ensimmäistä kertaa esimiehenä. Tein Kalajoen Junkkareille itsenäisesti retkeilymajahommaa ja silloin minulla oli jo neljä alaista.”

Vuokratöitä aikoinaan VMP:llä tehnyt Perander ei vähästä hätkähdä. Monipuolisen kokemuksen ansiosta hän osaa ryhtyä hommaan kuin hommaan.

”Aikoinaan tuli asiakkaalta tilaus asentajasta, johon emme millään löytäneet tekijää. Halusin näyttää kynteni silloiselle yrittäjälle, niin nykäisin itse haalarit päälle ja lähdin keikalle. Se jäi itselle ja varmasti yrittäjällekin mieleen.”

Esimiestyössä Perander pitää äärimmäisen tärkeänä sitä, että työntekijät saavat työskennellä omina itsenään.

”Hyvä työntekijä on rehellinen, avoin ja oma itsensä. Ei tarvitse esittää mitään, se on raskasta. Minun tehtäväni on olla sellainen, kenen seurassa pystyy nämä asiat toteuttamaan.” Perander ynnää.

Perheyritys

Perhekeskeinen Perander kiteyttää, että yrittäjyys on koko perheen juttu. Yrityksessä työskentelee nykyään myös Peranderin vaimo sekä veli. Myös osa vanhimmista lapsista on löytänyt keikkatöitä itselleen yrityksen kautta.

”Yrittäjyys on mahdollistanut joustamisen, jota tarvitaan suurperheen isänä. Oman työajan suunnittelu tuo vapautta, ja aikaa jää lisäksi lasten harrastuksille.”

Yhdeksän lapsen perheenisän arki voi olla välillä kiireistä. Aikaa riittää silti myös omalle urheiluharrastukselle.

”Starttasin nyt 24 vuoden jälkeen taas jääkiekon. Sitä harrastan suht aktiivisesti ja yritän päästä treenaamaan sitä lisää.”

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: