Tiedote

Aika kirmata kesälaitumille

ma 22. kesäkuuta 2020 13.00.00

Nyt alkaa olemaan se aika vuodesta, kun raskaantyön raatajat kirmailevat pikkuhiljaa kesälaitumille, eli niin sanotusti ”lomille lomps”. Osa haluaa pitää lomat kerralla putkeen, osa taas pienemmissä pätkissä. Itse kuulun jälkimmäiseen porukkaan. Kuukausi tuntuu pitkältä ajalta olla tekemättä töitä. Toisaalta työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on toiminut omalta osaltani sen verran hyvin, ettei itseäni häiritse tehdä töitä, vaikka kesämökiltä. Siitä pääsee kuitenkin kätevästi töiden jälkeen lähtemään kalaan tai tekemään jotain muuta ”aivoja nollaavaa toimintaa”. 

Mikäli itse pitäisin kuukauden lomaa putkeen, kokisin paluun hiukan ahdistavana. Kuukauden meilit ja muut viestit kerralla eteen. Kauhea savotta. Siksi tykkään pitää vapaita pienemmissä pätkissä. Saan viikossa levättyä jo hyvin ja tunnen oloni virkeäksi.  

Moni myös miettii aina pitkien lomien lopulla, miten pääsee arkeen ja työrytmiin kiinni? Varsinkin kun tiedostaa, että se seuraava loma on vasta vuoden päästä. Kannattaa ajatella positiivisesti, että on työ mihin palata lomilta. Varsinkin nyt vallitsevassa tilanteessa kaikilla ei ole asiat niin hyvin. Toisekseen kannattaa muistaa, että kukaan ei oleta sinun tietävän kaikista toimistolla tapahtuneista asioista heti lomasi jälkeen, vaan voit olla vähän ”pihalla” alkuun. Toisilla voi myös auttaa jo loman viimeiset päivät yrittää mennä aikaisemmin nukkumaan ja nousta aamulla aikaisin. Lomalla kun tuollaiset asiat tuppaavat venyä helposti.  

Meitä on kuitenkin moneen junaan ja toisille on ehdottoman tärkeää pitää kesälomat kerralla. Toki siihen vaikuttaa omat mieltymykset, mutta myös jokaisen oma tilanne. Perheellisillä lasten loma koulusta tai tarhasta vaikuttaa tietenkin paljon omiin toiveisiin. Toisilla taas saattaa olla mahdollisuus mennä kesämökille vain juuri tiettyyn aikaan jne. 

Vaikka työelämä on pirstaloitunut, on se myös koko ajan enemmän joustavampi. Lähes jokaisella alkaa olemaan mahdollisuus vaikuttaa enemmän ja enemmän työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen ja milloin pitää lomansa. Esimerkiksi keikkatyöt ja yrittäminen ovat yhdistettynä oiva keino vaikuttaa omaan arkeen ja aikatauluttaa sitä oman mielen mukaiseksi. Muutenkin työelämässä yritysten asenteet ovat kääntyneet kiinnittämään huomiota enemmän hyvinvointiin ja työntekijän harrastusten sekä elämänlaadun parantamiseen. Kun työt hoitaa hyvin ja ajallaan, kyllä työnantajakin joustaa paljon. Monesti puhumalla, kysymällä ja kertomalla suoraan mitä itse haluaisi, pääsee jo pitkälle.  

Tykkäsit sitten lomailla pätkissä tai kerralla, muista lomailla! Töistä irtautuminen on tärkeää, että jaksaa. Omasta levosta ja hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta, se on ensiarvoisen tärkeää. Jokainen tekee sen omalla tavallaan ja se on pelkästään hieno asia. Kun meillä on vapaus tehdä, vapaus valita, vapaus yrittää, niin onneksi meillä on myöskin vapaus lomailla!  

Rentouttavaa kesää jokaiselle!  

  

Eezy Oyj / Aki Joensuu / Markkinointi 

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: