Tiedote

Monityöurabloggaaja Mira: "Kurjimus korona"

ti 21. huhtikuuta 2020 09.11.00

Kaikkien puheenaihe on ollut yhdessä koko maailmaa ryöpyttäneessä aiheessa jo viikkoja.

Covid-19 on vaikuttanut niin siihen sairastuneisiin, kun terveinä pysyneisiin. Itselläni on hyvinkin onnekas tilanne, eikä kukaan lähipiirissäni ole sairastunut tähän. Mutta muita lukemattomia vaikutuksia koronalla on ollut ja tulee olemaan varmasti vielä pitkään.

Ilmailualalle tämän tyyppiset kriisit iskevät ensimmäisten joukossa ja niin kävi myös nyt. Ja niinhän siinä kävi, että lomautus tuli. Aivan puskista. Lomautus uutista ei helpottanut se, että lomautuksen on määrä kestää maksimiajan eli 90 päivää.

Tietäessäni, että joutuisin jäämään liiton rahoille, katsoin mahdollisia keikkapaikkoja, joihin voisin tehdä tuurausvuoroja muutaman kuukaudessa. Eikä mennyt kauaa, kun ravintolat menivät kiinni ja varasuunnitelmani kaatui sen mukana. Nyt elän arjessa jossa ei soi herätyskello ja ruokalähetti jättää ruoan oven taakse ovikellon saattelemana.

Niin yksilönä kuin yrityksenä monella tulee olemaan hankalaa seuraavien kuukausien aikana ja varmasti kaikki yrittävät löytää kuumeisesti ratkaisuja oman arjen elvyttämiseen. On ollut surullista kuulla yrittäjiltä totaalisesta syöksylaskusta ja niin monen lomautuksista sekä irtisanomisista.

Olen luonteeltani hyvin sosiaalinen persoona ja aina kaivannut ihmisiä ja hälinää ympärilleni. Itselläni tuli odotettua nopeammin kaipuu matkustamiseen, keikoilla pauhaavaan musiikkiin ja ihmismassohin.

Kaipaan arkeeni rutiinia ja säännöllisyyttä, jotten vaivu totaaliseen sohvakoomaan. Tämän pelkotilan saattelemana tein listaa kaikista asioista, joita minulla on jäänyt roikkumaan ajanpuutteeni takia. Keksin listaan muutaman uuden kohdan ja loppupeleissä listan tekemiseen ei tule mitenkään riittämään edes koko lomautusaikani. Siitäkö se stressi vasta syntyikin.

 Ajatusta päässäni hieman pyöristeltyäni päätin listata asiat tärkeysjärjestyksessä ja ottaa projektit yksitellen hoitoon ja siirtyä seuraavaan vasta kun edellinen on valmis. Paha tapani on tehdä kymmentä asiaa samanaikaisesti eikä saada mitään valmiiksi.

Teittepä pihastanne naapurikunnan kauneimman, opettelitte uuden kielen tai soittimen. Tai jos makaatte sohvalla ja katsotte Netflixin koko tuotannon niin Suomesta kuin Jenkeistä, molemmat tavat ovat aivan yhtä hyviä ja oikeita tapoja viettää korona ajan tuomaa vapaa-aikaa.

Toivon, että meiltä kaikilta löytyy yhteisöllisyyttä, kun on aika nousta takaisin jaloilleen ja uudelleen rakentaa. Siihen asti, olkaamme vastuullisia kansalaisia ja pysykäämme kotona.

Mira Vanhanen

Matkailualalta valmistunut, ravintola-alaan rakastunut ja nykyisin lentoemäntänä työskentelevä monityöurabloggari.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: