Tiedote

Monityöurabloggaaja Mira: "Some avaimena menestykseen"

ti 25. helmikuuta 2020 10.34.00

Tietokoneita voidaan pitää yhtenä suurimpana mullistajana ja kehityksen virstapylväänä. Kun tietokoneet keksittiin, ne olivat erillisiä yksiköitä mistä ei ollut yhteyttä ulkomaailmaan. Vuonna 1994 markkinoille tuli ensimmäiset nettiyhteydet kotitalouksille ja vain muutamia vuosia tästä eteenpäin se oli kaikkien saatavilla.

Omasta lapsuudestani muistan ensimmäisen pöytäkoneemme. Se oli iso, ruma ja putkinäytöllinen. Siinä oli Windows 95 käyttöjärjestelmä sekä erittäin hidas internet. Tuolloin ei varmasti kukaan osannut ajatella, kuinka mullistavasta asiasta oli kyse.

Vuonna 2020 netti on enemmän sääntö kuin poikkeus suomalaisessa kodissa ja voi kurja niitä päiviä, kun se netti on hidas ja tökkii. Muutamassa vuosikymmenessä siitä on tullut arkipäivää kaikille ja tästä syystä myös loistava ponnahduslauta alkaville urille.

Sosiaalisesta mediasta, eli kavereiden kesken somesta, on tullut virtuaalisen kohtaamispaikan lisäksi kukoistava markkinatori. Jos olit hyvä kotileipoja aikana ennen tietokoneita, tiesivät tästä ystävät sekä perhe. Nykyään blogia pitämällä voi itsensä saada koko Suomen tietoon, mikä voi poikia menestyvän yrityksen, omia reseptikirjoja ja leivontasarjan. Leipomis-, kutomis-, fitness- ja lifestyleblogeja pelkästään Suomessa tuhansia ja sekä useita palvelun tarjoajia. Kilpailu on kieltämättä kovaa tarjonnan suuruuden takia, mutta jokaisella on mahdollisuus tänä päivänä tehdä harrastuksesta tai intohimosta ammatti.

Myös sosiaaliset yhteisöt, varsinkin Instagram on tehnyt räjähdysmäisellä vauhdilla ihmisiä tunnetuksi yhdessä yössä. Kilpailun kovuuden takia (sekä tietysti tekniikan kehittymisen ansiosta) on kuvista, teksteistä, videoista ja nettisivujen ulkoasuista tullut laadukkaampia ja kekseliäämpiä. Mikä tietysti on palvelun käyttäjälle pelkkää plussaa.

Katsoin hetki sitten dokumenttisarjaa Netflixistä, jossa Amerikassa asuvalla cheerleaderilla oli yli 500 tuhatta seuraajaa Instagramissa. Kaikki oli lähtenyt vain ja ainoastaan intohimosta harrastaa. Hänen vanhempansa olivat kuvanneet tytön liikkeitä sekä venyttelyitä ja ladanneet nämä nettiin. Suosio oli kasvanut hetkessä räjähdysmäisesti ja vuosien saatossa nuoresta naisesta oli tullut tytöille roolimalli sekä monelle inspiraation lähde. Nuori somevaikuttaja näki tilaisuuden ja rupesi suunnittelemaan perheensä kanssa uimapukuja, mistä kehkeytyi menestyvä perheyritys.

Nuoren naisen harrastuksen ansiosta koko perheelle oli avautunut upea tilaisuus puhumattakaan hänen omista mahdollisuuksistaan tulevaisuudessa. Nuoressa iässä hän oli saavuttanut paljon käyttäessään sosiaalista mediaa viestinnän ja markkinoin lähteenä. Ja tämä on vain yksi monista upeista onnistumistarinoista, joita internet ja some on tehnyt mahdolliseksi. Mielenkiinnolla odotan, millainen some on 2040-luvulla.

Mira Vanhanen

Matkailualalta valmistunut, ravintola-alaan rakastunut ja nykyisin lentoemäntänä työskentelevä monityöurabloggari.

Minkälaista tunnetta tämä blogi herätti sinussa? Valitse alta.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: