Tiedote

Monityöurabloggaaja Mira: "Kaamea kaamos ja hyvät tyypit"

ma 30. joulukuuta 2019 08.30.00

Nukkumisrytmini ei ole ollut mitä parhain viimeisinä viikkoina. Välillä olen saanut nukuttua vaivaiset pari tuntia yössä ja päiväunia on saattanut mennä kuusikin tuntia. Tänä aamuna suihkussa käydessäni huomasin pesseeni hiukset suihkusaippualla ja pari päivää sitten kaadoin epähuomiossa kasvovettä hammasharjaani. En ole edes aivan varma oliko tarkoitukseni pestä hampaat vai putsata kasvot.

Kaamosaika tekee jokavuotisen tehtävänsä ja omaa valppaustilaani kuvaa lähiten sana parsakaali. En voi sietää olotilaa, jolloin tunnen itseni täysin hölmöläiseksi. Muisti pätkii eikä tavarat pysy kädessä, tuttuja päiviä varmasti meille kaikille.

Väsyneenä tulee mentyä tietynlaisessa sumussa eteenpäin ja tällöin tulee syötyäkin vähän mitä sattuu. Rasvainen ruoka ja alhainen vireystila yhdessä on itselleen karhun palveluksena luotu noidankehä. Kaamos on minulle kuin ensilumi suomalaisille, yllättää aina. Vaikka joka vuosihan se tulee ja kaikki meistä sen tietää.

Vaikka tiedän mikä omalla kohdallani toimii väsymyksen selätyksessä, myöhästyn joka vuosi enkä ehdi ennaltaehkäisemään tilannetta. Vahva D-vitamiini kuuri muutamaksi viikoksia ja tasainen unirytmi. Tai ainakin niin tasainen kuin lentotyössä on mahdollista. Kylkeen normaalisti urheilua ja voilá! Väsyneitä päiviä olisi ainakin puolet vähemmän. Ehkä vielä joskus onnistun yllättämään itseni ja ennakoimaan.

Vaikka rakastan työtäni, aina ei vain huvita. Eikä tarvitsekaan, on ihan ok olla välillä väsynyt. Kun on neljäs huonosti nukuttu yö peräkkäin ja kello soi aamu kolmelta töihin, silloin saa väsyttää. Jostain sen energian kuitenkin aina onnistuu repimään ja tunnin automatkalla ehtii herämään huoltoaseman take away kahvin voimin.

Ja onneksi on työkaverit, jotka auttavat jaksamaan. Yksi työni parhaimmista puolista onkin ehdottomasti kolleegat. Kun on ympärillä hyviä ja niin ihanan positiivisia tyyppejä, muuttuu vetämätön olo joka kerta innostukseksi. Kaikkia meitä välillä väsyttää ja jokainen meistä mokaa joskus. Onni on, että nämä asiat uskaltaa sanoa suoraan ja tietää, että toinen ymmärtää.

Onko hyvät työkaverit sitten vain hyvää tuuria tai sattumaa? Ei tietenkään. Kyllähän me kaikki yksilöinä päätetään, millainen meidän työilmapiiri on. Huonoina päivinä sen eteen ehkä joutuu tekemään hieman enemmän töitä, mutta silloin on hyvä muistaa, ettei työkaveri ole se, joka kiukkusi ansaitsee.

Hyvä fiilis tarttuu ja hymyileminen on täysin ilmaista. Hymyileminen on maailman laajuisesti merkki ilosta ja positiivisuudesta eikä se käyttämällä kulu. Ja onhan se asiakaspalvelun tärkein elementti. 

Mä haluan ehdottomasti olla yhtä hyvä työkaveri, mitä itseltäni löydän ympäriltä. Niin kuin sanotaan, yhteisössä on voimaa ja mikä on parempaa, kun koko työyhteisö vetää yhtä köyttä?

Mira Vanhanen

Matkailualalta valmistunut, ravintola-alaan rakastunut ja nykyisin lentoemäntänä työskentelevä monityöurabloggari.

Minkälaista tunnetta tämä blogi herätti sinussa? Valitse alta.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: