Tiedote

Eezy VMP Yrittäjähaastattelu: Markus Sippo, Lohja-Raasepori-Hanko

ma 16. joulukuuta 2019 14.34.00

 

 

Kuva: Katri Karvinen

Musikaalinen ja liikunnallinen sukunsa neljännen polven yrittäjä Markus Sippo ja hänen yhtiökumppaninsa Riku Loman ovat toimineet franchisingyrittäjinä Eezy VMP Lohjalla vuodesta 2009 alkaen. Yrityksen perustaminen lama-aikaan herätti ystävysten lähipiirissä hämmästystä.

-Aloitin kesällä 2007 aluepäällikkönä Vihti-Karkkila alueella Nummelan toimipisteessä. Silloinen paikallisyrittäjä aavisteli pikkuhiljaa luopuvansa yrittäjyydestä ja oivalsin, että minulle olisi ehkä avautumassa mahdollisuus aloittaa franchisingyrittäjänä ketjussa. Ihan sormia napsauttamalla franchisingsopimus ei syntynyt ja pahimpaan lama-aikaan minua ja yhtiökumppaniani Riku Lomania pidettiin täysin kahjoina, kun lähdimme sellaisessa taloustilanteessa perustamaan yritystä. Toisaalta oli hyvä aloittaa ”pohjalta”, koska suunta oli vain ylöspäin, Sippo kertoo.

Ennen yrittäjyyttä Sipon työhistoriaan mahtuu työskentelyä vanhempiensa lounasravintolassa jo alakouluikäisenä.  Lisäksi hänellä on omakohtaista kokemusta vuokratyön kautta työllistymisestä.

-Ensimmäinen vakituinen työni oli pian varusmiespalveluksen jälkeen Coca-Cola Juomat Oy:ssä, jossa olin menekinedistäjänä ja jatkoin vastaavissa tehtävissä opintojen ohella myös Hartwallilla. Ennen VMP:lle tuloani työskentelin Länsi-Uusimaa -lehdessä myyntineuvottelijana, ensin Lohjan Varamiespalvelun kautta ja kuulun siihen 20 %:n porukkaan, joka työllistyi vuokratyön kautta vakituisesti.

Asenne ratkaisee työnhaussa

Eri teollisuuden aloilla ja rakennusalalla on tällä hetkellä eniten kysyntää. Sippo toteaa, että ammattitekijöitä on haastava löytää, mutta tekijän asenne on edelleen se tärkein.

-Kyllä työ tekijäänsä opettaa, kunhan on intoa ja halua oppia.

Mitkä sitten ovat top 3 ominaisuutta, jotta työnhakija onnistuu saamaan työpaikan?

-Ensimmäiseksi tulevat motivaatio ja asenne, sitten aktiivisuus ja innokkuus ja lopuksi osaaminen sekä koulutus.

Uudet työtehtävät voivat olla jännittäviä erityisesti uran alussa ja uudessa työpaikassa. Harrastuksista voi olla apua myös työelämän tilanteisiin selviytymiseen. Sippo muistelee mieleenpainuvammaksi keissikseen erittäin korkeasti koulutetun ja kokeneen myyntijohtajan rekrytoinnin asiakkaalle.

-Olin itse alle kolmekymppinen nöösi aluepäällikkö ja haastattelu jännitti hirveästi. Onneksi olin tottunut esiintymään (bändijuttujen kautta) ja pokka piti hyvin ja henkilö rekrytoitui menestyksekkäästi asiakkaalle. Ammatillinen itsevarmuus sai positiivisen osuman!

Musiikista vastapainoa ensiluokkaiselle työskentelylle

Sipolle asiakaspalvelu on sydämen asia ja hän haluaakin ylläpitää korkeaa laatutasoa kohdatessaan asiakkaita.

-Tässä työssä parasta on se mahtava onnistumisen tunne, kun joku työllistyy tyytyväisenä tai saamme yritysasiakkaaltamme hyvää palautetta palvelustamme. Myös se, että oma tiimi kannustaa toisiaan ja auttaa haastavina hetkinä saa minut aina hyvälle tuulelle. Lisäksi esimiehenä minulle on erittäin tärkeää, että tiimini voi hyvin ja sitä kautta se heijastuu myös tuloksiin.

Sippo on soittanut kitaraa nuoresta asti eri bändeissä ja usein viikonloppuisin auton nokka kääntyy johonkin päin keikalle tai vaihtoehtoisesti hän treenaa aktiivisesti basson ja rumpujen soittoa. Tärkeintä hänelle on elämässä kuitenkin perhe.

-Liikunta on myös tullut osaksi arkea ja muutama puolimaraton on tullut jolkotettua, lähinnä oman kunnon ylläpitämiseksi, ei niinkään kilpailumielessä. Matkustaminen ja veneily perheen kanssa vie oman aikansa, varsinkin kesäaikaan.

Muistoja ja odotuksia tulevasta

Vuosittain Suomen Franchising-Yhdistys ry valitsee Suomen parhaan franchisingyrittäjän. Markus ja Riku ovat päässeet nauttimaan tästä kunniasta.

-Minut ja Riku valittiin vuonna 2015 Suomen parhaiksi franchisingyrittäjiksi. Se on merkittävä tunnustus, joka ei varmasti unohdu.

VMP on nyt Eezy ja uudet tuulet puhaltavat myös henkilöstöpalvelualan yrittäjän arkeen.

-Odotan innostuneen toiveikkaana Eezyn tulevaisuutta ja miten voin olla siinä menestystarinassa mukana kehittämässä ja kehittymässä. Tavoitteeni on laajentaa toimintaa uusien palveluidemme myötä hyvässä yhteistyössä koko ketjun kanssa. Yhtiökumppanini Riku jää pois toiminnasta vuoden 2019 lopussa ja tulen jatkamaan ketjuyrittäjänä yksin tiimini kanssa. Tämä tuo osaltaan myös uusia haasteita ja varmaa on, että työt eivät ihan heti tekemällä lopu.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: