Tiedote

VMP-iskät valokeilassa

la 9. marraskuuta 2019 17.50.00

Keräsimme isänpäivän kunniaksi VMP:llä työskentelevien isien mietteitä isyyden yhdistämisestä työelämään ja sen merkityksestä heille. Miten VMP työnantajana mahdollistaa isyyden? Millaista on olla VMP-yrittäjä ja samalla yhdeksän lapsen isä?


“VMP:llä yrityskulttuuri on sellainen, että se ymmärtää, hyväksyy ja mahdollistaa arkeen kuuluvat tapahtumat, yllätykset ja velvoitteet. Kaikki on sovittavissa. Helpottaa kummasti arjen pyörittämisen haasteita, kun ei tarvitse arkisista asioista vääntää kättä.

Isyys merkitsee minulle aivan valtavasti. Ilman kärjistämistä tai tunteiluakin voin sanoa, että lapsi on oman elämäni tärkein henkilö. Kasvatus ja paikalla olo ei ole haaste, ei velvoite eikä rasite. Se on haastava, velvoittava ja palkitseva kunnia. Yhden lapsen kanssa on ihan ok.

Poika on siinä iässä, että pientä irtautumista on ilmassa. Toki elämään kuuluvissa harrastuksissa ollaan tiiviisti mukana. Kitara, harrastelätkä ja karate oheistreeneineen täyttää iltoja. Koulunkäynnin ja varttumisen tukena ollaan vahvasti mukana. Yhteisiä iloja ovat toki fudis ja musiikki. Vähän lätkämatseja ja muutakin kausiaktiviteettia mahtuu mukaan. Jäällä toki käydään vapaa-ajan salliessa.

Arki on yhtä muistopuroa, mutta niitä elämään jääneitä hetkiä toki on monia. Olisikohan ikää ollut 6, kun herra kysyi: ”Mikä on sinkku?”. Toki ensin aloin musanarkkina kertomaan 7:sta vinyylisinkusta tyyliin, ”45 kierrosta minuutissa, tyypillisesti biisi/puoli”. Vaimo ymmärsi aiheen oikein ja kertoi sinkusta. Siis näistä villeistä ja vapaista yksin eläjistä. Hetken kuluttua pikkujätkä seisoo sohvalla kassit paljaana ja huutaa habaa näyttäen: ”Olen sinkku, olen sinkku!” Parinmuodostusrituaalit eivät lennättäneet naarasta paikalle. Ihme?”

-Ari-Pekka Lehtisalo, konseptisuunnittelija, AD


”Työnaikojen joustavuus on ollut hyvä, niin olen päässyt mukaan kaikkiin lapsen neuvolakäynteihin ennen ja jälkeen syntymän. Yksi 5kk vanha poika ja isyys on tuonut paljon uusia hienoja puolia elämään. Yhdessä leikitään, eli ihmetellään leluja ja ryömitään ympäri olohuoneen lattiaa, toinen tulee rätin kanssa perässä ja pyyhkii kuolaa ja puklua”

-Pekka Ora, it-asiantuntija

 

”VMP antaa mahdollisuudet isyyden ja työnteon yhdistämiseen. Viime viikolla olin aamupäivän päiväkodissa isänpäiväkahveilla ja sen jälkeen pientä yhteistä puurtamista siellä suunnalla, sieltä sitten takaisin omiin hommiin.

Isyys merkitsee minulle todella paljon, 4-v tytär löytyy perheestä. Yhteinen mieliharrastuksemme on metsäretket, sinne jotain mukavaa evästä mukaan ja kuuntelemaan metsän ääniä.

Viime kesänä tehty road trip ympäri Suomen maan on jäänyt hienona muistona mieleen. Käytiin uimassa monessa järvessä ja nukuttiin siellä mistä illalla itsemme löydettiin.”

-Christian Rönndahl, HR-asiantuntija


”Yrittäjänä oleminen on mahdollistanut osallistumaan koulujen tapahtumiin ja luomaan samalla businessta. Konkreettisesti tapahtumiin meneminen on jatkanut työpäivää toisesta päästä, mutta kuitenkin mahdollistanut osallistumisen. Työn joustavuus mahdollistaa asioiden tärkeysjärjestyksen. Pitkään toimin valmentajana kolmen vanhimman poikani kahdessa eri joukkueissa ( jalkapallo), mutta sitten se piti lopettaa ja alkaa panostamaan kuljettamisiin kun harrastajien määrä lisääntyi perheessämme.

Meillä on yhdeksän lasta ( 5v, 7v, 7v, 8v, 11v, 13v, 15v, 17v ja 18v ). Halusin aikoinaan vaimoni kanssa suurperheen ja sellainen nyt taitaa olla. Isyys merkitsee minulle läsnäoloa lasten päivittäisissä asioissa, harrastuksissa olemista, koulunkäynnissä tukemista, rakastamista, yhdessäoloa. Olen hyvin läsnäoleva isä. On etuoikeus nähdä lasten erilaisuus ja vahvuudet läheltä. Isyys on yksi tärkeimmistä arvoistani.

Yhteisiin asioihin kuuluu yhteinen aika (ruokailut, elokuvat, saunominen, loma-aikoina mökkeily ja kesäolympialaiset). Kiireisenä arkena lasten kanssa kahdenkeskeiset jutustelu/ halaustuokiot. Treeniajoihin automatkat ovat laatuaikaa lapsen kanssa. Harrastuksiin lapsilla kuuluu, jääkiekko, jalkapallo, joukkuevoimistelu. Kahdeksan lasta harrastaa ja pienin vielä hakee omaa lajiaan.😊

On harvinaista saada koko perhe arjen kiireestä ja eri ikäisyyksistä johtuen saman pöydän äärelle ruokailemaan, joten joulu on meille se kerta, kun koko perhe istuu samassa, jokseenkin isossa pöydässä 😊. Tätä osaamme arvostaa ja vaalia, niin kauan kuin se on mahdollista.

Minulle tärkeitä muistoja ovat myös jokaisen lapsen synnytyksessä oleminen. Ensi hetki oman lapsen kanssa on ikimuistoinen ja yksilöllinen.”

-Marko Perander, VMP yrittäjä Oulu-Kajaani


”Ollaan hyödynnetty joustavan työelämän ratkaisuja, kuten niitä itsekin myydään. Minulta löytyy kolme lasta, josta jokaisen kanssa oltu 2-4kk kotona. Parhaimpana esimerkkinä, että ylennys markkinointisuunnittelijasta päälliköksi onnistui aikoinaan, vaikka olin juuri jäämässä isyysvapaalle. Vähän justeerattiin aikatauluja, niin asia onnistui.

VMP:n kielellä olen joustoilija, joka yhdistää niin perheen kuin työnantajan hyvinvointia kaikille parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi! VMP = Very Much Parenthood 🙂”

-Johannes Setänen, ketjujohtaja

VMP toivottaa oikein hyvää ja leppoisaa isänpäivää kaikille isille! <3

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: