Tiedote

VMP Yrittäjähaastattelu: Jaanamaija Hapuoja, Porvoo-Loviisa-Sipoo-Kotka-Hamina

pe 27. syyskuuta 2019 09.30.00

 

Jaanamaija Hapuoja tutustui ensimmäisen kerran henkilöstövuokrausbisnekseen vuonna 2002 työskennellessään pienessä yksityisessä vuokrausyrityksessä. Siitä lähtien ala on vienyt mennessään ja Hapuoja on toiminut jo reilut 16 vuotta VMP Franchising-yrittäjänä Porvoossa. Toiminta laajentui alkuvuodesta myös Kotkaan ja Haminaan. 

”Entisessä työpaikassani kiinnostus alaan heräsi ja totesin, että henkilöstövuokraus on äärimmäisen fiksu ja hyvä bisnes. Siinä saa ratkoa sekä työntekijä- että yritysasiakkaiden haasteita ja työn ja tekijän yhdistäminen on todella palkitsevaa. Kun sitten huomasin, että Porvooseen haetaan VMP-yrittäjää, hakeuduin ehdokkaaksi ja tässä sitä nyt ollaan.” Hapuoja kertoo.

Hapuojalla on takanaan monipuolinen ura mm. projektityöskentelystä, risteilybisneksestä ja asuntojen välityksestä. Kirjava ura on antanut eväitä yrittäjyyteen lähtiessä ja kaikenlaista aikaisemmin opittua on voinnut hyödyntää ihmisten kanssa työskentelyssä.

”Seurasin kiinteistönvälittäjän työpaikassani useamman vuoden ajan miten franchising-bisnes toimii. Pääsin myös tekemään yrittäjän kanssa franchising-laatukäsikirjaa, josta sain hyvää pohjatietoa yrittäjyyteen lähtiessä.”

Monipuolista liikuntaa, musisointia ja sisustusprojekteja

Hapuoja kertoo liikkuvansa paljon luonnossa ja oma mökki ulkosaaristossa tarjoaa pakopaikan arjesta. Siellä saa nollattua viimeisetkin työstressit vaikka hyötyliikunnan keinoin.

”Harrastan monipuolisesti liikuntaa eri muodoissa. Sauvakävelen, hiihdän, pyöräilen ja välillä juoksenkin. Olen myös innokas veneilijä ja tykkään veneillä  saaristossa.” Hapuoja kertoo. Liikunnan ja mökkeilyn lisäksi Hapuojalla on musiikki vahvasti veressä. Uuden soittimen opettelu on aina mukava projekti, joka toimii vastapainona työn tekemiselle. Erilaiset konsertit ja teatterit kiinnostavat myös. Luovuutta saan harjoittaa myös erilaisilla sisustusprojekteilla, aina on uusi ja mielenkiintoinen kohde odottamassa kun edellinen loppuu.

”Tykkään irtiotoista, on se sitten kulttuuria, liikuntaa tai käsillä tekemistä. Arkiset asiat unohtuvat, kun keskittyy täysillä vaikkapa uuden soittimen opetteluun. Tällä hetkellä työn alla on haitari.”

Muiden yrittäjien tuki tärkeää

Hapuojan vahvuuksiin lukeutuvat nopea reagointikyky, selkeä työskentelytapa sekä mukaansatempaava asenne.

”Olen itse todella helposti innostuva ihminen. Kun innostun, niin näytän sen kaikille ja vedän muut siihen mukaan hyvin herkästi. Olen lisäksi kaikessa tekemisessä äärimmäisen nopea. Kun johonkin ryhdyn, niin asiat eivät jää roikkumaan. Tästä on luonnollisesti hyötyä asiakkaiden kanssa työskentelyssä ja siitä saamme jatkuvasti kiitosta”

Hapuoja kertoo muiden yrittäjien olevan tärkeä tukipilari hektisen arjen keskellä. Franchising-yrittäjyys mahdollistaa laajan tukiverkoston, josta saa apua aina tarvittaessa.

”Täytyy hehkuttaa kollegoitani eli muita VMP-yrittäjiä. Kollegani ovat äärimmäisen tärkeä voimavara arjessa. Vuosittaiset yrittäjäpäivät olen aina priorisoinut kalenterissa enkä ikinä ole jättänyt niitä väliin.” Olen myös erittäin kiitollinen siitä, että olen onnistunut hankkimaan omaan organisaatiooni huipputyyppejä jotka toimivat hyvin tiiminä ja ovat sitoutuneita työhönsä. Meillä on kiva ilmapiiri työpaikalla ja se on mielestäni tärkeä juttu hektisessä työssä.

Kuuteentoista vuoteen VMP:llä mahtuu paljon erilaisia muistoja, mutta joukossa on yksi ylitse muiden.

”Mieleenpainuvin muisto on alkuvuosilta kun minut valittiin ketjun vuosijuhlissa vuoden yllättäjäksi kahtena peräkkäisenä vuotena, mitä ei ole koskaan sitä ennen tai sen jälkeen tapahtunut. Tämä yllätti minut täysin. Seuraavaa yllätystä odotellessa.”

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Zamenali - 23.10.2019

Hei
Mä oon itsemassa työtä siivuos tai Rakennos tai tehdä ruoka
Ilmoitahan mulle jos teillä sopii ?

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: