Tiedote

VMP Yrittäjähaastattelu: Jarno Juola, Kokkola-Vaasa-Seinäjoki

ti 27. elokuuta 2019 10.57.00

 

Myyntijohtajana VMP:llä aloittanut Jarno Juola toimii nykyisin VMP franchising-yrittäjänä Kokkolan, Vaasan ja Seinäjoen alueella yhdessä yhtiökumppaninsa Antti Martikaisen kanssa. Perheensä kanssa kotiseuduille palaamisesta haaveillut Juola vastasi myyntijohtajan pestissään mm. uusien yrittäjien rekrytoinnista. Organisaatiomuutosten myötä vuonna 2012 Juolalle avautui tilaisuus lähteä itsekin yrittämään, ja samalla haave juurille palaamisesta kävi toteen.

”Olimme perheen kanssa miettineet jo pitkään, että voisimme joskus palata Jyväskylästä takaisin kotikonnuille. Asiat alkoivat loksahtaa paikoilleen alkuvuodesta 2013, joten pakkasimme kimpsut ja kampsut Jyväskylästä Kokkolaan ja aloitin siellä VMP-yrittäjänä.”

Kokemus yrittäjien rekrytoinnista vahvisti Juolan päätöstä uskaltautua yrittäjyyteen itsekin. 

”Tiesin miten yrittäjyys nimenomaan tässä ketjussa toimii, koska olin työni puolesta paljon yrittäjien kanssa tekemisissä. Sen takia kynnys aloittaa oli entistäkin matalampi.” Juola kertoo.

Vankka ammattitaito

Kahdenkymmenen vuoden rautaisen kokemuksen henkilöstöpalvelualalta omaava Juola on työskennellyt suurimman osan tästä ajasta esimiestehtävissä.

”Minulla on osaamista ja asiantuntemusta tältä alalta ja tästä bisneksestä. Se on ehdottomasti vahvuuteni, ja se näkyy esimerkiksi siinä, että jatkan Yrittäjäjohtokunnan puheenjohtajana jo toista kautta putkeen.”

Juola kertoo pitävänsä työssään tärkeänä sitä, että kaikki tehdään kerralla hyvin ja valmiiksi. Työkaverit ovat huomanneet myös korkean työmoraalin.

”Muistaakseni joskus jonkun valmennuksen yhteydessä kyseltiin työkavereilta, että miten he kuvailisivat minua. Aikaansaava ja toimeen tarttuva olivat yleisimmät maininnat, jotka kommenteista nousivat esille.”

 Tiukka kilpailutilanne

Henkilöstöpalveluala on jatkuvassa murroksessa ja kilpailutilanne on lisääntynyt viime vuosien aikana rajusti. Juola kertoo haastavimmaksi asiaksi työssään aallon harjalla pysymisen ja jatkuvan kehittymisen tarpeen. 

”Tällä toimialalla mikään ei ole koskaan kovin pitkäjänteistä ja varmaa. Koko ajan täytyy olla hereillä ja miettiä seuraavia siirtoja ja sitä, mihin suuntaan haluaa omaa liiketoimintaa kehittää.”

Haastavina hetkinä muista yrittäjistä saa tukea ja Juola kertookin olevansa muihin yrittäjiin yhteydessä myös Yrittäjäjohtokunnan toiminnan lisäksi.

”Paljon tulee oltua yhteydessä ja käytyä läpi asioita, mitä yleensä yrittäjyyteen tai tähän liiketoimintaan tulee. Yrittäjien kesken meillä on hyvä yhteishenki ja yrittäjäpäivät esimerkiksi ovat aina olleet mieleenpainuvia reissuja.”

Töiden vastapainoksi Juola nauttii vapaa-ajallaan perheensä seurasta sekä puuhastelusta kotona ja mökillä.

”Tällä hetkellä piharemonttiin saa kulumaan yllättävän paljon aikaa ja se pitää minut kiireisenä. Sen jälkeen voinkin keskittyä Kokkola cupiin ja juniorijalkapalloon.”

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: