Tiedote

VMP Yrittäjähaastattelu: Sonja Laine, Huittinen-Sastamala-Kankaanpää-Ikaalinen-Parkano

ti 30. heinäkuuta 2019 13.56.00

Kesätöistä saakka VMP:llä työskennellyt Sonja Laine toimii nykyisin VMP-yrittäjänä alueella Huittinen-Sastamala-Kankaanpää-Ikaalinen-Parkano. Lähes koko työuransa VMP:llä viettänyt Laine aloitti HR-asiantuntijana Forssan VMP:llä jo vuonna 2005 ja on siitä lähtien kuulunut talon vakiokalustoon.

”Olen aina ollut kiinnostunut yrittäjyydestä. Muutama vuosi sitten kuulin, että edellinen yrittäjä on jäämässä lähitulevaisuudessa eläkkeelle, joten siitä se ajatus sitten lähti. Mieheni suku asuu Huittinen-Sastamala alueella, joten alue on ennestään tuttua.”

Laineen oli helpompi siirtyä yrittäjyyden maailmaan, koska hänellä oli valmiiksi vuosien kokemus alalta, sekä hän oli työssään päässyt seuraamaan läheltä Forssan VMP-yrittäjän toimintaa.

”Siitä sai tietynlaista varmuutta, kun tiesi alasta jo niin paljon. Mutta yrittäjyyteen astuessa on ollut myös paljon uuden oppimista. Esimiesroolin omaksuminen esimerkiksi oli iso oppimisen paikka.”

 Alan haasteet hallussa

Hyvä ihmistuntemus on henkilöstötyössä tärkeä ominaisuus ja Laine mainitseekin sen yhdeksi vahvuuksistaan. Ihmistuntemuksen avulla oikeat tekijät on helpompi yhdistää oikeisiin työpaikkoihin.

”Kun kohtaan ihmisen, minulle herää nopeasti ajatus minkälaisessa työssä voisin hänet nähdä. On todella palkitsevaa, kun ihminen saa haluamansa työpaikan, ja asiakas sellaisen työntekijän, joka sopii heidän tarpeisiinsa täydellisesti.”

Nopeatempoinen ja vaihteleva työ vaatii myös hyvää organisointikykyä, sekä erilaisiin tilanteisiin mukautumista.

”Osaan pitää monet langat käsissäni yhtä aikaa, sekä priorisoida työtehtäviä. Näitä taitoja tarvitaan tässä työssä.”

Laine kertoo törmäävänsä työssään edelleen paljon ennakkoluuloihin vuokratyötä kohtaan. Hän pyrkii aina korjaamaan virheelliset olettamukset.

”Välillä jaksaa yllättää, kuinka edelleen vuokratyöstä liikkuu niin paljon vääriä käsityksiä. Vuokratyö on nykyään niin yleistä, mutta silti se ei ole tuttu läheskään kaikille.”

 Kirjavia työtehtäviä ja uusia kohtaamisia

Parhaaksi asiaksi työssään Laine mainitsee työpäivien vaihtelevuuden, sekä erilaisten ihmisten tapaamisen.

”Tässä työssä pääsee laajasti tutustumaan eri toimialoihin ja työtehtäviin, ja vastaan on tullut paljon sellaisiakin asioita, joista en ole ikinä kuullutkaan. Koko ajan oppii lisää uusia asioita.”

Mieleenpainuvimmaksi muistoksi VMP:llä Laine mainitsee VMP:läisille tutun jokavuotisen Kick-off -tapahtuman, johon kollegat ympäri Suomen kokoontuvat.

”Se on aina vuoden kohokohta. On mukavaa päästä tapaamaan työkavereita ympäri Suomen ja tutustumaan heihin vieläkin paremmin.”

Kysyttäessä suosittelisiko Laine yrittäjyyttä muille, hän vastaa miettimättä: 

”Ilman muuta! Jos on vaan aitoa halua ja kiinnostusta, niin ehdottomasti. Itse en ole päivääkään katunut.”

Minkälaista tunnetta tämä blogi herätti sinussa? Valitse alta.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

antti.makelainen - 10.08.2019

olisikö puhelinmyyntiä kotoa käsin jotain älykästä on taitoa ja kokemusta .

Katriina Kantonen - 12.08.2019

Moikka Antti! Avoimia työpaikkojamme voit käydä katselemassa osoitteessa https://www.vmp.fi/tyonhakijalle/avoimet-tyopaikat/#/etsi/ :)
Lisäksi voit täyttää avoimen työhakemuksen sivuillamme.
-Varamiespalvelu

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: