Tiedote

VMP Yrittäjähaastattelu: Merja Teitto, Lappeenranta-Imatra

ti 2. heinäkuuta 2019 09.30.00

Merja Teiton tarina VMP:llä alkoi vuonna 2007 Lappeenrannassa. Vahvan myyntitaustan omaava Teitto ehti työskennellä vuoden päivät aluepäällikkönä, kunnes silloinen yrittäjä päätti lähteä uusien haasteiden pariin.

”Edellisen yrittäjän lopettaessa minulle soitettiin ja kysyttiin, että tiedänkö ketään, joka voisi ryhtyä Lappeenrannan yrittäjäksi. Sanoin, että en valitettavasti tiedä, ei tule ketään mieleen. Sitten minulle sanottiin suoraan, että Merja, ihan sinua me ajateltiin. Aloitin sitten syksyllä 2008 Lappeenrannan VMP-yrittäjänä.” Teitto naurahtaa.

Yrittäjänä ensikertalaisen Teiton suunnitelmissa ei ollut ikinä siintänyt yrittäjyys. Tavoitteena oli hakeutua henkilöstöalalle ja edetä siellä lopulta johtotehtäviin. Yllättävä ehdotus muutti kuitenkin suunnitelmia, ja nyt yhdentoista vuoden jälkeen Teitto on tyytyväinen, että uskalsi hypätä mukaan yrittäjyyteen.

”Silloin kun täysin kokemattomana yrittäjänä aloitin VMP:llä, en voinut edes kuvitella mitä kaikkea tämä tuo tullessaan. Olen saanut tässä työssä tietynlaista vahvuutta ja uskoa siihen, että kaikesta selviää, kun hoitaa kunnolla hommansa. Työpaikan, sekä toimeentulon lisäksi olen saanut VMP:ltä myös todella hyviä ystäviä.” Teitto kertoo.

Monipuolista verkostoitumista

Teitto on tietoisesti muuttanut työnkuvaansa vuosi vuodelta. Uusien lisäkäsien palkkaaminen on mahdollistanut sen, että aikaa jää enemmän suhteitten hoitamiseen ja verkostoitumiseen. Jokaiseen työpäivään kuuluu kuitenkin edelleen ”perustehtäviä”, kuten työnhakijoiden haastattelut, sekä asiakaskäynnit.

”Nykyään minulla on onnekseni enemmän aikaa viedä VMP:n ilosanomaa eteenpäin. Olen aika monessa mukana; olen Etelä-Karjalan naisyrittäjissä, Handelsbankenin konttorihallituksessa, sekä Lions clubissa. Niiden lisäksi käyn puhumassa tilaisuuksissa ja olen nuorten työllistymisprojekteissa kaupungin kautta mukana. Työpäivästäni menee yllättävän paljon aikaa ihan muuhun, kun ihan tähän perusduuniin, mutta teen myös sitä joka päivä.” Teitto kertoo.

Vaikka työaikaa kuluu paljon myös toimiston ulkopuolella, Teitto pitää huolen siitä, että aikaa jää myös tärkeälle asiakastyölle.

”Minulle on jäänyt omat tietyt asiakkaat, jotka haluan pitää. Tykkään niin kovasti asiakastyöstä, että haluan tehdä sitä myös edelleen. Haluan pysyä kärryillä haastatteluista ja koko rekrytointiprosessista alusta loppuun saakka, että se homma pysyy muistissa.”

Rutiineista voimaa

Työssä jaksamisen kannalta Teitto mainitsee tärkeimmäksi työn ja vapaa-ajan erottamisen toisistaan. Säännöllinen työaika ja rutiinit rytmittävät arkea ja työt on helpompi jättää toimistolle aina kotiin lähtiessä.

”Vaikka olen kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudesta yrittäjä, niin haluan tietynlaisen irrottautumisen töistä työpäivän jälkeen. En esimerkiksi ikinä lue työsähköposteja kotona iltaisin, enkä vie töitä kotiin. Olen huomannut, että kun teen tehokkaasti töitä kahdeksan tuntia päivässä, niin se kyllä riittää. ”

Teitto kertoo myös positiivisella asenteella olevan vaikutusta työssä suoriutumiseen. Positiivisesta ajattelusta tulee tapa elää, ja se auttaa jaksamaan vaikeinakin aikoina.

”Olen ennen ollut todella pessimistinen ihminen, mutta huomasin, ettei se johda yhtään mihinkään. Olen sinnikkäästi muuttanut ajattelutapaani ja huomannut, kuinka se auttaa myös työssä jaksamiseen. Pyrin aina siihen, että haen elämässäni niitä positiivisia juttuja negatiivisten sijaan.”

Eläkepäivät Italiassa

Italiassa paljon matkustellut Teitto on aiemmilla reissuillaan tykästynyt paikkaan kovasti ja haaveileekin tulevaisuuden eläkepäivistä siellä maisemissa. Työorientoitunut Teitto aikoo kuitenkin pysyä tiukasti työelämässä vielä ainakin seuraavat kymmenen vuotta.

”Rakastan Italiaa yli kaiken. Unelmani on, että minulla olisi siellä joskus tulevaisuudessa oma talo järven rannalla. Jos en kokonaan joskus muuta sinne, niin haluan viettää siellä edes osan vuodesta. Haaveilen, että pääsen joskus toteuttamaan myös sitä unelmaa.”

Minkälaista tunnetta tämä blogi herätti sinussa? Valitse alta.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

JP Koskinen - 04.07.2019

Merja on positiivinen liideri ja se näkyy niin olemuksessa, kuin tekemisessäänkin. On ollut upeaa seurata kasvutarinaa - niin yrityksen kuin naisenkin.
Eirtyisesti minua jutussa ilahdutti Merjan havainto siitä, että ihminen voi muuttua ja kehittyä ja että siinä iso asia on positiivinen suhtautuminen - myös haasteisiin.

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: