Tiedote

Työelämäblogi: Tulevaisuuden työllistämispalvelut rakennetaan yhteistyöllä

to 18. huhtikuuta 2019 12.30.00

Viimeisten vuosien aikana on toteutettu useita valtakunnallisia työllistämispilotteja, jotka ovat johtaneet erinomaisiin lopputuloksiin. Sipilän hallituksen aikana toteutettiin työllisyyden osalta kuntakokeilu, jossa kunnat saivat päävastuun työttömyyden hoidosta. Esimerkiksi Tampereella nähtiin, kuinka kaupunki voi toimia työllisyyden hoidon veturina, kilpailuttajana, ja kokeilla yksityisten palveluntarjoajien eri ratkaisuja osana työttömyyden hoitoa ja työllistämisen edistämistä. Näiden työllistymiskokeilujen taustalla on ollut vahvasti asiakaslähtöisyys ja yhteistyö: halu löytää monipuoliset työllistymispolut.

Pilotointi ja innovatiiviset palvelut ovat olleet työvoimapalveluiden tukijalat. Meidät alalla olevat toimijat on kannustettu luomaan konsortioita, alliansseja, rakentamaan yhteistyöverkostoja. Näkemyksemme mukaan tulevaisuudessa ei tarvita uusia hallintomalleja, vaan vahvempaa toimivaltaa ja mahdollisuuksia tehdä aidosti yhteistyötä. Julkinen sektori on toiminut tilaajana, ja palvelun tarjoajista on usein löytynyt niin yksityinen toimija, kolmas sektori kuin oppilaitostoimija toistensa palveluita täydentäen. Monipuolinen palveluiden tarjonta sekä palkkiolähtöinen maksujärjestelmä ovat tätä päivää. Usein näissä työllistämispiloteissa tänä päivänä maksetaan työllistämisestä, ei pelkästään työajasta. Tämä ohjaa toimintaa oikeaan suuntaan.

Toivomme, että tuleva hallitus jatkaisi samankaltaista palveluiden rakentamista ja kehittämistä. Työllisyyspalveluissa jokaiselle on mahdollista löytää oma selkeä ja yhteiskuntaan lisäarvoa tuottava roolinsa. Työllisyyden hoitoon tarvitaan julkisen sektorin lisäksi kolmas sektori, oppilaitostoimija ja yksityinen toimija. Monipuolisella toimijaverkostolla saadaan useammalle löydettyä se oma paikka työelämästä.

Juha Pesola, toimitusjohtaja, VMP Oyj
Heidi Alariesto, kehitysjohtaja, VMP Ura Oy

 

Minkälaista tunnetta tämä blogi herätti sinussa? Valitse alta.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Saddam - 24.04.2019

Laatiessanne artikkeleita voisi kuulla sitä kentän mielipidettä enemmän. Mieluusti niiltä jotka työtä hakevat.

Turussa ja Raisiossa tilanne oli lähinnä tragikoominen. Asiakaslähtöisyys oli vitsi ja mitään konkreettista apua työnhakuun ei ollut saatavilla. Jos tarkoitus olisi laittaa työnhakija / antajat kohtaamaan niin molempien pitäisi ymmärtää ettei ideaalia tilannetta voi syntyä.

VMP myös olisi voinut laittaa työnantajan ja nuoren kohtaamaan Nuoret Työhön hankkeessa.

Katriina Kantonen - 25.04.2019

Moikka!
Nuoret kohti työtä -palveluun tulleiden nuorten tuen tarve on ollut hyvin yksilöllinen ja palvelu aina jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta ja toiveista/suunnitelmista lähtevää. Tämän olemme todenneet kaikkien palveluun osallistuneiden palveluntuottajien kanssa.
On tietysti valitettavaa, ettei kaikille palveluun osallistuville asiakkaillemme pystytä luomaan pysyvämpää polkua työelämään tai muuhun tätä tukevaan toimintaan sen 6 kk:n aikana, jolloin asiakkaat ovat mukana palvelussa. Olemme hyvin sitoutuneita tuottamaan erilaisia työllisyyteen johtavia palveluja ja uskomme myös niiden onnistumisiin tulevaisuudessa.
Arvostamme nyt saatua palautetta ja mikäli olet edelleen töitä vailla sekä haluat keskustella eri vaihtoehdoista, olet tervetullut meille. Eri kaupunkien toimipisteiden yhteystiedot löydät täältä: https://www.vmp.fi/blog/toimipisteet/turku/

-Varamiespalvelu

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: