Tiedote

Kesätyö haussa – näillä vinkeillä löydät paikan

to 4. huhtikuuta 2019 08.51.00

Moni on ehtinyt jo nappaamaan itselleen työpaikan tulevaksi kesäksi. Jos et kuitenkaan vielä ole onnistunut löytämään paikkaa, tutustu vinkkeihin, joiden avulla kesätyön löytäminen helpottuu varmasti!

Kesätyön avulla kartutat arvokasta työkokemusta ja lisäät ammatillista osaamistasi. Mikäli mielit saada paikan, aloita kesätöiden hakeminen hyvissä ajoin, ja hyödynnä useita eri kanavia paikan löytämiseksi. Alle olemme listanneet vinkit, jotka auttavat sinua löytämään itsellesi kesätyön.

Lue työpaikkailmoituksia

Avoimista kesätyöpaikoista ilmoitetaan useilla eri rekrytointisivustoilla, kuntien nettisivuilla, sekä harrastusseurojen ja oppilaitosten ilmoitustauluilla. Avoimiin työpaikkoihin haetaan nykyään tekijöitä usein myös sosiaalisen median välityksellä esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja LinkedInissä.

Kun etsit kesätyötä sosiaalisesta mediasta, kokeile löytää ilmoituksia seuraavien hashtagien avulla: #kesätyö, #kesätyörekry, #kesäduuni, #somerekry, #rekry, #kesätyöhaku, #kesätyöpaikka, #kesätyönhaku ja #kesätyö2019. Seuraa myös potentiaalisia työnantajia sosiaalisessa mediassa, sillä näin saat tiedot avoimista työpaikoista ensimmäisten joukossa.

Tutustu henkilöstöpalveluyritysten tarjontaan

Henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat keikkatyön lisäksi runsaasti vakituisia positioita sekä kesätyöpaikkoja tänäkin vuonna VMP tarjoaa tuhansia kesätyöpaikkoja monipuolisesti eri aloilta, ja palkkaa tekijöitä ympäri Suomen.

Voit etsiä kesätyöpaikkaa hakutoiminnon avulla tietyltä toimialalta tai tietyltä paikkakunnalta. Voit myös jättää avoimen kesätyöhakemuksen, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden kertoa kattavammin kiinnostuksen kohteistasi ja osaamisestasi.

Tutustu VMP:n kesätyötarjontaan ja hae!

Kontaktoi kiinnostava yritys itse

Työnhaussa aktiivisuus, oma-aloitteisuus ja sinnikkyys ovat valttikortteja, joiden avulla erotut positiivisesti joukosta. Todennäköisesti myös tiedät muutamia yrityksiä, joissa haluaisit työskennellä.

Ole kyseisiin yrityksiin rohkeasti yhteydessä, esittele itsesi ja kerro, millaista osaamista sinulla on kyseiselle yritykselle tarjottavana. Kontaktoimalla yrityksen rekrytoinnista vastaavan henkilön avoimesti, et voi menettää mitään – päinvastoin. Suurin osa on yhteydenotostasi varmasti mielissään ja parhaimmillaan saat itsellesi työn haluamastasi paikasta.

Ota sosiaalinen media avuksesi

Yhä useampi löytää työpaikan sosiaalisen median kautta, eikä ihme– rekrytointiprosessi on sosiaalisessa mediassa sekä työnhakijan että työnantajan kannalta usein huomattavasti kevyempi, kuin perinteisen työnhaun kautta. Facebook, Instagram, Twitter ja erityisesti LinkedIn, ovat kanavia, jotka kannattaa erityisesti pitää mielessä kesätyöpaikkaa hakiessasi.

Sosiaalinen media on myös oivallinen paikka tuoda esille ammattitaitoasi, kiinnostuksen kohteitasi ja urasuunnitelmiasi tekstin, kuvan, äänen, videon ja muiden työnäytteiden muodossa. Kun tuot ammatillista osaamistasi esille sosiaalisessa mediassa, potentiaalinen työnantaja voi bongata sinut ja ottaa yhteyttä.

Sosiaalisessa mediassa kannattaa myös avoimesti tuoda työnhakunsa esiin. Näin potentiaaliset työnantajat, sekä avoimista paikoista tietävät kaverit, sukulaiset ja tutut voivat vinkata sinulle sopivista työmahdollisuuksista.

Hyödynnä verkostot

Verkostojen hyödyt työelämässä on tiedostettu jo pitkään, mutta niiden merkitys tulee todennäköisesti korostumaan tulevaisuudessa vielä entisestään. Sen vuoksi ammatillisten verkostojen luomiseen ja etenkin verkostojen laatuun, kannattaa panostaa. Verkostojen laatu on aina määrää tärkeämpää.

Voit verkostoitua tutustumalla uusiin ihmisiin opiskelija- ja muissa tapahtumissa, messuilla, seminaareissa ja koulutuksissa. Mikäli koet uusiin ihmisiin tutustumisen haastavaksi kasvotusten, sosiaalinen media voi olla sinulle parempi väylä verkostoitua.

Ammatillisten verkostojen lisäksi avoimista työpaikoista kannattaa tiedustella myös perheeltä, sukulaisilta, ystäviltä ja harrastusseurojen jäseniltä.

Muista, että yhteistyötä tekemällä ja muita auttamalla hyödyt itsekin. Hyvän mielen ja uusien tuttavuuksien lisäksi, joku verkostosi jäsen saattaa tietää juuri sinulle sopivan kesätyöpaikan ja vinkata siitä sinulle. Koskaan ei voi tietää, mitä reittiä uusi työpaikka löytyy. Siksi kannattaa olla luova ja hyödyntää kaikki mahdolliset tilaisuudet.

Tsemppiä kesätyönhakuun!

Minkälaista tunnetta tämä blogi herätti sinussa? Valitse alta.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Jaana Härö - 22.04.2019

Kiinnostus! Etsin siivous alan töitä!

Joonas Oja - 07.04.2019

Päälle 3000 hakemusta ja mukana VMP Nuoret Töihin hankkeessa. Useampi kymmenen hakmeusta teille eikä ollenkaan kutsuja.

Teidän on turha luoda kuvaa etteikö työ muka kelpaisi ihmisille - jos te päätätte vain ottaa uusia tilalle jatkuvasti, vailla todellista tahtoa sitouttaa ihmisiä tai edes antaa uusille mahdollisuutta.

Katriina Kantonen - 09.04.2019

Hei! VMP vastaanottaa vuosittain tuhansia uusia hakemuksia ja haastattelee päivittäin kymmeniä työnhakijoita koko Suomessa. Keskitymme aina työnhakijan vahvuuksiin ja pyrimme löytämään henkilölle sellaisen työuran, joka tarjoaisi työmahdollisuuksia, mutta myös kasvun paikkoja. Sitoutamme olemassa olevia tekijöitämme monin tavoin ja panostamme asiakaskokemukseen, josta saamme myös paljon kiitosta. Toivottavasti löydämme pian töitä sinullekin ja autamme sinut tulevaisuuden työelämään. -Varamiespalvelu

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: