Tiedote

VMP Yrittäjähaastattelu: Sirpa Kilpeläinen, VMP Lahti

pe 15. helmikuuta 2019 14.04.00

Lahden VMP yrittäjät Sirpa Kilpeläinen sekä hänen aviomiehensä Pasi Kilpeläinen ovat pitäneet hyvää huolta Lahden VMP:n toimistosta jo 16 vuoden ajan. Yrittäjyys on ollut aina läsnä Sirpan perheessä ja hänestä säteilee yrittäjähenkisyys.

"Olin ennen VMP-yrittäjyyttä Savonlinnassa hotellinjohtajana. Olin silloin asiakas VMP:lle ja palkkasimme vuokratyöntekijöitä. Mieheni Pasi taas oli töissä VMP:llä Lahdessa. Edellisten yrittäjien lopetettua Pasi ehdotti minulle, että ottaisimme paikan haltuun. Olen aina pitänyt henkilöstön kanssa työskentelystä ja myynnistä, joten olin mukana", Kilpeläinen kertoo.

Kilpeläinen on tehnyt aina hyvin yrittäjämäisesti töitä ja teki hän sitä itselleen tai toiselle.

"Kiinnostuin frankkarimallista. Tietyt asiat on jo mietitty ja itse saa keskittyä siihen mitä oikeasti haluaa tehdä eli myyntiin ja asiakaspalveluun sekä henkilöstöön."

Kilpeläinen pitää yrittäjyydessä vapauden ja vastuun yhdistelmästä. Franchising-yrittäjänä saa ohjata omaa toimialuettaan omalla persoonallaan ja keksiä erilaisia tempauksia. Hyviä syitä olla VMP-yrittäjä löytyy pitkä lista.

"VMP-yrittäjyydessä on parasta tukipalvelut, jotka ovat kunnossa. Meillä on palkkahallinto, kirjanpito, osittainen markkinointi ja IT-tuki. Pääsen keskittymään päivittäiseen työhöni 100 prosenttisesti, eikä tarvitse miettiä tuleeko palkat tai valmistuuko kirjanpito. Kaikki toimii taustalla.  Ehdottomasti tärkeimpiä asioita ovat VMP:n kollegat sekä meidän mahtava työtiimi. Toimiston tiimiin voi aina luottaa, että asiat etenevät ja joustoa löytyy niin, että kaikki luvattu tehdään aina ajallaan. Kiitos siitä! Myös konsernin läpinäkyvä toiminta on tärkeää. Kaikki on lakien ja asetusten mukaista."

Työn onnistumiset ja haasteet

Päivittäisessä työssä ollaan paljon tekemisissä henkilöstön kanssa ja työssä tapaa erilaisia persoonia. Oikean ihmisen yhdistämisessä oikeaan työtehtävään tuo tulessaan monta muuttujaa.

"Työ on mielenkiintoisesti haastavaa ja se laittaa usein miettimään onnistuuko vai ei. Onneksi kuitenkin onnistuu suurimman osan ajasta ja se on paras kiitos. Oikean tyypin löytäminen on vaativaa, koska tällä hetkellä on työntekijöiden markkinat ja paljon tehtäviä auki. Meidän alalla superonnistuminen tulee silloin, kun tuntee oman asiakasyrityksensä ja sen tiimin. Kun löytää tiettyyn pestiin sen oikean osaajan, niin silloin pärjää korkealle omalla palvelualueella."

Luonnosta voimaa ja happea

Joka aamuiset tunnin kävelylenkit koiran kanssa ympäri vuoden suoraan sängystä ovat Kilpeläiselle jo rutiini. Lisäksi hänen rentoutumishetkiin kuuluu myös paljon muita elementtejä.

"Pidän lukemisesta sekä matkustan paljon. Tykkään myös hyvästä ruuasta ja juomasta sekä maukkaan ruuan valmistamisesta. Meillä on paljon ihania ystäviä, joiden kanssa voi puhua stressin pois ja kaikki unohtuu. Sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä myös niiden kanssa, jotka eivät ole tällä toimialalla."

Kilpeläinen suuntaa kesäisin Savonlinnaan mökkikauden startattua.

"Savonlinna ja kesämökki ovat meidän perheelle tärkeitä tukikohtia. Kesällä teemmekin paljon töitä etänä. Se tuo vapautta elämään, kun työ ei ole toimistosidonnaista, sitä yrittäjän vapautta ja vastuuta. Luonnosta saa voimaa ja happea. Mökillä ajatukset liitävät ja syksyksi onkin sitten monia uusia ajatuksia valmiina, kun palaamme taas Lahteen ja toimistolle."

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: