Tiedote

Monityöurabloggaaja Mira: "Uusi vuosi, vanha minä"

to 24. tammikuuta 2019 08.45.00

 

Vuoden vaihteesta on nyt hieman päälle pari viikkoa ja paremman sekä terveellisemmän vuoden lupausten antajien kuhina on jo hieman laskenut. Kuntosalilla ensimmäisen viikon aikana oli niin paljon ihmisiä, että meinasin kääntyä ovelta takaisin. Laihduttajat syövät ruokaa missä ei ole hiilihydraatteja ja tämän takia ympärilläsi on kasa huono tuulisia ihmisiä. Maaliskuussa viimeistään tilanne normalisoituu, toivottavasti.

Mietin omia lupauksiani ennen kuin vuosi vaihtui kuluvaan. Mitä tarvitsisin elämääni ja minkälaisia lupauksia olin aiempina vuosina tehnyt? Lupauksia ja erinäisiä sitoumuksia olen tehnyt laidasta laitaan, pienemmästä suurempaan. Mutta yhteisenä tekijänä näillä oli se, etten osannut nimetä yhtään lupausta, jonka olisin sellaisenaan pystynyt pitämään.

Uuden vuoden lupauksen tuntuvat olevan kuin vaalilupauksia, niitä ei nähtävästi ole edes tarkoitus pitää, mutta itsestään tuntuu hetkellisesti paremmalta. Tähän voin lukea itseni mukaan.

Muutaman päivän mietittyäni päätin olla päättämättä tai lupaamatta mitään. Vaikka päätökseni tuntui hyvältä, en voinut olla miettimättä johtuiko se kuitenkin vain laiskuudesta tai motivaation puutteesta, koska viime vuosi oli koti-, että työelämässä aika lailla lihamyllyn läpi menemistä. Jos olenkin kadottanut kipinän haastaa itseäni?

Omia heikkouksiani on liian stressin ottaminen, yliajatteleminen sekä hallitsemisen tarve. Nämä tietysti kulkevat käsi kädessä ja ruokkivat toinen toistaan. Olen muutaman vuoden yrittänyt tehdä itseni kanssa kasvavaa kehitystä puutteideni kanssa sekä opetella hölläämään lankoja käsissäni.

Vastausta näihin ei varmasti saa ”uusi vuosi, uusi minä” tyyppisistä lupauksista, mutta uudet tuulet eivät välttämättä olisi huono asia. Ehkä muutama keikka uusista työpaikoista, käynti hyvinvointivalmentajan luona, luento tai kurssi avoimesta yliopistosta. Tai nuo kaikki, miksi ei?

Uuteen vuoteen lähden täysin samana kuin olin edellisenä, mutta on ihana tuntea muutoksen kihelmöinnit sormen päissä ilman tekemisen pakkoa.

 

Mira Vanhanen

Matkailualalta valmistunut, ravintola-alaan rakastunut ja nykyisin lentoemäntänä työskentelevä monityöurabloggari.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: