Tiedote

HR-asiantuntijan blogi: Miten saada duunia ilman työkokemusta?

ma 20. elokuuta 2018 09.55.38

Oletko jättänyt hakematta työpaikkoihin sen takia, että sulla ei oo mielestäsi tarpeeksi työkokemusta? Me VMP:llä olemme sitä mieltä, että useissa työtehtävissä tyyppi CV:n takana merkkaa enemmän kuin työkokemus. Helsingin HR-koordinaattorimme Niina Blom kertoo vinkkejä, miten saada duunia ilman työkokemusta.

1. Aito motivaatio ja reipas asenne

Tuo esille, että olet hyvä tyyppi ja ilmaise halukkuutesi päästä töihin, se merkkaa mielestäni enemmän, kuin varsinainen työkokemus. Motivoituneille henkilöille on aina töitä tarjolla! Työtehtävään saa aina perehdytyksen työpaikalla, jonka vuoksi ei kannata jännittää, vaikka työ olisikin täysin uutta. Työhaastattelussa usein katsotaan, miten hakija istuisi haettavaan työyhteisöön.

2. Aktiivisuus hakemuksen lähettämisen jälkeenkin

Hakemuksen lähettämisen jälkeen voi esimerkiksi viikon sisällä olla yhteydessä rekrytoijaan, joko soittamalla tai laittamalla meiliä ja ilmaista kiinnostuksensa ja motivaationsa työtä kohtaan. Meiliin voi lisäksi lisätä CV:n ja hakemuskirjeen. Huomioi, että sähköpostin kieliasu on asiallista ja CV viimeistelty. Kuva CV:ssä on mukava lisä, ja jäät myös paremmin rekrytoijan mieleen.

3. Sosiaalinen media

Huomioi, että työnantaja voi nähdä kaiken, mitä laitat someen. Se on nykypäivänä fakta. LinkedInin käyttö yleistyy ja on hyvä juttu pysyä ajan tasalla. Jäät mieleen, mitä enemmän profiiliasi on päivitetty, sekä työkokemuksesta ja persoonasta kerrottu.

4. Työhaastatteluun valmistautuminen

Mieti, mitä haastattelussa voitaisiin mahdollisesti kysyä. Mieti, mitkä ovat omia vahvuuksiasi ja mitä tuot omalla persoonallasi ja panoksellasi työhön. Esimerkiksi haastattelutilannetta voi simuloida vanhempien tai kavereiden kanssa.

5. Avoimuus kaikelle työlle

Jokainen työkokemus on rikkautta. Kaikki työ näyttää hyvältä CV:ssä. Haastattelussa voidaan kysyä esimerkiksi, mitä teit kesällä, kun siinä kohtaa on työhistoriassa tyhjää. Työ antaa sinulle myös mahdollisuuden luoda verkostoja tulevaisuutta varten. Koskaan ei voi tietää millaisia ovia avautuu yllättävältäkin tahoilta, jos hoidat työsi kunnialla. 

Mistä sinä haluaisit HR-asiantuntijoidemme kertovan blogien muodossa? Kommentoi alle ja palkitsemme parhaat ideat VMP:n tuotepaketilla!

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: