Tiedote

Monityöurabloggaaja Mira: Sadalla prosentilla rohkeutta

ti 5. joulukuuta 2017 11.11.00

Eilen illalla ennen sänkyyn menoa ajattelin käydä nopeasti tietokoneella lukemassa sähköpostini, minkä jälkeen menisin nukkumaan. Olin saanut blogiaiheisen sähköpostiviestin, minkä luettuani ja siitä inspiroituneena eksyin netin syövereihin etsimään itselleni uutta blogia luettavaksi.

Oli todella positiivista huomata, kuinka paljon valinnanvaraa sekä mielenkiintoista tekstiä on tarjolla. Moni postaus oli todella inspiroiva sekä ajatuksia herättäviä. Näinpä lyhyeksi tarkoitettu hetkeni tietokoneella venyi pitkälle aamun tunteihin, kun uppouduin lukemaan ja ahmimaan kirjoituksia erilaisten ihmisten uravalinnoista ja -vaihdoista.

Luin ihmisten rehellisiä tarinoita siitä, kuinka tiukat yrittäjävuodet polttivat loppuun eikä ollut muuta vaihtoehtoa kuin luopua nykyisestä urasta ja etsiä jotain uutta, miehen projektista jonka tarkoitus oli kokeilla vuoden aikana mahdollisimman montaa eri työtä yhden päivän ajan, sekä keski-ikäisestä naisesta, joka piti kovasti työstään, mutta silti teki valinnan irtisanoutua vakituisesta työstään ja lähteä tutkimaan vielä jotain uutta.

Lukiessani ja tutustuessani näiden ihmisten elämiin mielessäni pyöri, että onpa heitä rohkeita niin ihanan paljon. Heittäytyjiä, jotka eivät tiedä muuta varmaksi kuin sen, että heillä on hyvä tunne valitsemastaan muutoksesta. En voi muuta kuin ihailla.

Eri aloja kokeilleet ihmiset toivat mielestäni aitoja mielipiteitä ammateista, mikä on mielestäni myös kaivattua ja hyvin tervetullutta. Tiedän paljon ihmisiä, jotka pitävät tiettyjä ammatteja sellaisina, johon ”pääsee ihan kuka vaan” ja oli todella mukava lukea blogeja, joissa näitä väitteitä kumottiin aidon kokemuksen pohjalta.

Ei ole olemassa helppoja duuneja, kaikissa töissä tarvitaan alan ammattitaitoa ja käytännön osaamista, jotka karttuvat tekemällä ja oppimalla. Moni varsinkin matalapalkkainen työ on valitettavan raskasta joko henkisesti tai fyysisesti. Olisi hienoa, jos pääsisimme kaikki kokeilemaan edes lyhyen jakson muutamassa eri ammatissa kerran elämämme aikana. Pääsisimme sukeltamaan eri ammatteihin sisään edes pintaraapaisun verran ja saisimme mittaamattoman paljon tietoa sekä näkökulmia, ehkä myös uudenlaista ajatusmaailmaa eri ammattikunnista.

Aloittaminen on tässäkin varmasti se vaikein asia. Voinko? Uskallanko? Mitä jos en pärjää?

Moni on varmasti miettinyt joskus elämässään, että olisi kiva tehdä myös jotain muuta, mutta ehkä rohkeutta ei ole kertynyt tarpeeksi matkan varrella tai sitten nykyisessä työssä pysyminen tuo niin paljon turvaa ja vakautta, ettei aloitusaskelmaa tule otettua. Ja ymmärtäähän tuon, vakituiset työsuhteet eivät ole nykyisin itsestäänselvyys ja samaa työpaikkaa hakee yhä useampi pätevä hakija. Mutta elämä voi yllättää, lähtihän Länsimetrokin liikkeelle.

Heitän teille kaikkien näiden ihmisten inspiroimana haasteen loppu vuodelle (minkä lupaan toteuttaa myös itse!):

Olkaa rohkeita ja lähtekää kokeilemaan (ainakin) yksi työvuoro teille täysin uudessa ammatissa. Tällä hetkellä VMP:llä on paljon paikkoja auki ja tarjolla on mm. grillityöntekijän, tarjoilijan, inventaariotyöntekijän, kukkamyyjän, muuttoapulaisen, tiskarin, siivoojan ja promoottorin paikat. Nettisivuilta löytyy vielä monta muuta mahdollisuutta lisää, käykää kurkkaamassa. :)

VMP:tä lainaten: ”Relaa. Hommat hoituu!”

Mira Vanhanen

Matkailualalta valmistunut, ravintola-alaan rakastunut ja nykyisin lentoemäntänä työskentelevä monityöurabloggari.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: