Tiedote

VMP mukana Rekrypäivässä - aiheena somerekry

pe 29. syyskuuta 2017 14.56.00

Monipuolinen Rekrypäivä

VMP oli mukana YTK:n tällä viikolla järjestämässä Rekrypäivässä, jossa aiheena oli somerekry. Paikalla oli eri henkilöstöpalvelualan yrityksiä ja sosiaalisen median konsultteja joiden kanssa sai verkostoitua. VMP:ltä paikan päällä oli somen parissa häärivä allekirjoittanut, sekä sosiaalisessa mediassa ansioitunut, hieman nykyaikaisemmalla tavalla työskentelevä HR-koordinaattori Maarit Hiihtola Turun VMP:ltä. Tässä blogissa tiivistämme tapahtuman kuulumiset ja jaamme samalla muutamia somevinkkejä työnhakuun liittyen!

Tapasimme ständillämme ihan mahtavia tyyppejä. Monia kiinnosti aidosti työllistyminen VMP:lle sekä monipuolinen toimintamme konsernitasolla VMP Groupissa. Pääsimme kertomaan avoimista työpaikoistamme sekä esittelemään toimintaamme. Moni tunnisti Varamiespalvelun, muttei tiennyt, että toimimme ympäri Suomea yhteensä 35:llä toimipisteellä. Useimmilta saimme myös kiitosta monialaisuudestamme, elikkä siitä, että toimimme esimerkiksi niin teollisuuden ja kaupan aloilla, kuin ravintola- ja toimistomaailmassakin. 

Sosiaalinen media VMP:llä

Sosiaalinen media on VMP:llä tärkeä osa liiketoimintaa muutamastakin eri syystä. Ensinnäkin koemme sen erittäin hienoksi kanavaksi keskustella niin työntekijä- kuin yritysasiakkaidemme kanssa. Tämän lisäksi se on aivan mahtava väylä viestiä mahdollisimman monelle esimerkiksi avoimista työpaikoistamme sekä alan uutisista. Somen avulla luomme myös yhteisöllisyyttä. Oli siis erityisen hienoa päästä rekrypäivässä keskustelemaan työnhakijoiden kanssa sosiaalisen median hyödyistä työnhakuun liittyen.

”Some on myöskin kaikessa tehokkuudessaan äärettömän nopea. Eli nopeasti täytettävä rekrytointi saattaa löytyä vain ja ainoastaan somesta. Tästä hyvänä esimerkkinä kerrotaakoon miten HR:mme laitti omaan Facebook-seinälleen haun ja kahden tunnin päästä oli tekijä töissä”, toteaa Turun HR-koordinaattori Maarit Hiihtola.

Rekrypäivässä LinkedIn-guruksikin nimetty Tom Laine kertoi omassa puheenvuorossaan yleisesti eri sosiaalisen median kanavista ja niiden hyödyntämisestä. Laine kehuikin VMP:n esittelyä, ja komppasi meitä että vaihtoehtoja on tosiaan paljon, mutta työnhakijan tulee miettiä strategisesti missä on järkevää olla läsnä. Omaa osaamista tulee etukäteen miettiä ja samalla pohtia missä tietotaidot kannattaa tehdä näkyväksi.

Sosiaalinen media saattaa ihan ymmärrettävistä syistä hämmentää. Hyväksi nyrkkisäännöksi Laine sanoikin että kanavaan ei kannata mennä jos se tuntuu pakkopullalta. Tällöin toiminta kyseisessä somekanavassa on vastenmielistä ja se myös näyttää väkinäiseltä. Hyvä tapa on valita esimerkiksi 1-3 somekanavaa jotka sopivat juuri sinulle ja koet helppokäyttöiseksi juuri oman osaamisen esiintuomiseen taikka sinua kiinnostavien työpaikkojen löytämiseen.

”Somettamiseen kannattaa ottaa aikaa ja antaa armoa itselleen. Kaikkea ei voi oppia heti ja osata kaikkia kikkakolmosia. Hiljaa hyvää tulee tässäkin", komppaa Hiihtola.

Ja kuten Laine kiteytti, sosiaalinen media on yksinkertaisesti uusi luonteva tapa kommunikoida ja ne työpaikkailmoitukset ovat sinne someen valuneet. Hänen mukaansa noin 50% suomalaisista yrityksistä käyttää sosiaalista mediaa suorahakuihin ja työpaikkailmoitteluun. Sosiaalinen media mahdollistaa suoraviivaista kontaktointia ja kommunikointia.

Some on tietysti nyt in ja sen suosio kasvaa yhä varmasti tulevaisuudessa. ”Kaikesta huolimatta perinteinen työnhaku ei ole CV:neen mihinkään katoamassa. Ehkä etanapostilla lähetetyt hakemukset ovat jäämässä historiaan, mutta muuten vanha tapa toimii vielä oikein hyvin”, lisää Hiihtola.

Piilotyöpaikat esiin ja suhteet käyttöön

Mielenkiintoisina pointteina Laine kertoi myös sen, että esimerkiksi työvoimaviranomaiset laskevat LinkedInissä olevat työpaikat piilotyöpaikoiksi. Ja tälläkin hetkellä juuri LinkedInissä on yli 2100 avointa työpaikkaa. Uskomatonta! Tästäkin syystä me VMP:llä kannustamme edes kerran viikossa harrastamaan yhdessä sosiaalisessa mediassa työpaikkojen tutkimista. 

Harmittavaa kyllä, yhä useat suomalaiset pelkäävät suhteiden käyttöä työnhaussa. Laine kuitenkin painottaa verkostojen arvoa ja kannustaa etsimään verkostoistasi juuri ne relevantit henkilöt, jotka voivat työllistymisessäsi auttaa.

Rekrypäivä ja Tom Laineen vinkit pähkinänkuoressa:

  • Sosiaalisen median profiileilla on jo itseisarvo: löydettävyys. Hakukoneiden kannalta on valtava juttu löytyä edes jostain somekanavasta.
  • Tee profiilisi työnhakua vastaaviksi: jos haet taloushallinnon töitä, ja olet toiminut esimerkiksi taloyhtiösi rahastonhoitajana, muista mainita se vaikkapa LinkedInin profiilissasi luottamustoimissa.
  • Muista kehua itseäsi sopivasti ja verkostoitua. Tiedetään, me suomalaiset voimme olla ujohkoja tässä, mutta harjoittelulla tähänkin pääsee jyvälle!
  • Jos käytät Twitteriä työnhaussa, muista linkitys nettisivuillesi, portfolioosi, LinkedIn-profiiliin... Ja hashtagit - ilman niitä näkyvyytesi on pieni!
  • Jos käytät jo jotain sosiaalisen median kanavaa, pohdi voitko hyödyntää jo osaamasi kanavakohtaista tietoa työnhaussa. Esimerkiksi jos sinulla on harrastuneisuutta Pinterestiin, pohdi, voisitko käyttää sitä esimerkiksi portfoliosi esittelyssä.

Haluamme olla siellä missä sinäkin. Siispä VMP:n löydät somesta FacebookistaTwitteristäInstagramistaLinkedInistäPinterestistä ja Youtubesta. Tervetuloa seuraamaan meitä!

Tsemppiä syksyyn juuri sinulle toivottaa

Ellen Into
ellen.into@vmp.fi
050 431 4915
somekoordinaattori
VMP Varamiespalvelu

Ellen työskentelee VMP:n pääkonttorilla Turussa sosiaalisen median parissa. Lähinnä sydäntä on kentän sparraus someen liittyvissä asioissa sekä sisällöntuotanto ja mainonta eri somekanavissa. Ellenin tavoitat esimerkiksi TwitteristäLinkedInistä Instagramista.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: