Tiedote

Henkilöstön rekrytointi: 6 vinkkiä onnistuneeseen rekrytointiin

ma 14. elokuuta 2017 13.51.00

Henkilöstö on tärkein voimavaramme. Tämä voi vaikuttaa korulauseelta, mutta sen sisältö pitää paikkaansa suurimmassa osassa yrityksiä. Osaava henkilöstö on edellytys yrityksen menestymiselle ja kasvulle.

Miten yrityksen rekrytoinneissa voidaan onnistua?

Rekrytointiin kannattaa panostaa

Oikeanlaisen työvoiman löytäminen on entistä tärkeämpää yrityksille. Myös itse rekrytointi on muuttunut hyvin paljon viimeisen 10 vuoden aikana. Verkon ja sosiaalisen median palveluiden, kuten LinkedInin, kautta sekä rekrytoivalla yrityksellä että työnhakijalla on saatavilla entistä enemmän tietoa.

Myös rekrytointiprosessiin käytettävä aika ja siihen sidotut henkilöresurssit ovat nousseet entistä vahvemmin mukaan keskusteluun. Monissa yrityksissä henkilöstön rekrytointia tehdään myös oman toimen ohella, jolloin rekrytoinnin kustannuksissa tulee huomioida prosessiin käytettävä työaika.

Virherekrytoinnit tulevat kalliiksi

Epäonnistunut rekrytointi aiheuttaa yritykselle aina kustannuksia. Monille tuleekin yllätyksenä se, kuinka suuria nämä kustannukset ovat.

”Keskimäärin voidaan arvioida, että yhden toimihenkilön epäonnistunut rekrytointi voi maksaa yritykselle kymmeniä tuhansia euroja. Tähän summaan on laskettu mukaan henkilön rekrytointi- ja perehdytyskustannukset ja uuden, korvaavan henkilön rekrykustannukset”, kertoo VMP:n rekrytointiasiantuntija ja yrittäjä Jarno Juola.

Rekrytointi on osa työnantajamielikuvan rakentamista

Nykypäivänä rekrytointi on entistä vahvemmin yrityksen brändin ja työnantajamielikuvan rakentamista. Kukapa ei olisi törmännyt esimerkiksi LinkedInissä ihmisten jakamiin tarinoihin enemmän tai vähemmän sujuvasti hoidetuista rekrytointiprosesseista.

”Se, että (rekrytointi)prosessissa mukana oleva hakija tai kandidaatti tietää, missä mennään, on nykypäivänä yksi rekrytoinnin perusedellytyksiä. Viestinnän tärkeyttä ei voi aliarvioida”, tiivistää Juola.

Ole siellä missä potentiaaliset hakijasikin

Pelkkä satunnainen rekryilmoittelu tuottaa harvoin enää haluttua tulosta. Etenkin yrityksen verkkosivusto ja sosiaalinen media ovat entistä tärkeämmässä asemassa. Mitä aktiivisemman rekrytointiroolin yritys ottaa verkossa, sitä parempia tuloksia saadaan aikaiseksi.

”On hyvä huomata, että useinkaan ei riitä se, että on aktiivinen vain silloin, kun haku on päällä, vaan myös avoimien hakemusten ja muiden avoimien yhteydenottojen kautta tulleita tiedusteluja pitää hoitaa suunnitelmallisesti”, kertoo Juola.

6 vinkkiä onnistuneeseen rekrytointiin

1.Panosta rekrytoinnin suunnitteluun: Millaista osaajaa oikeasti haemme, mikä on rekrytoinnin aikataulu käytännössä, mitä kanavia aiomme rekrytoinnissa käyttää jne.

2.Kartuta ja hyödynnä omaa hakijarekisteriä: Älä lähde jokaiseen rekrytointiin nollatilanteesta, vaan kartuta omaa hakijarekisteriä, jota voit hyödyntää tulevissa rekrytoinneissa.

3.Muista, että sujuva rekrytointiprosessi parantaa työnantajamielikuvaa.

4.Pohdi, hoidatko rekrytoinnin itse vai hyödynnätkö rekryammattilaisen osaamista: Jos oma aika ei tunnu riittävän, kannattaa rekrytointi ulkoistaa osaavalle rekryammattilaiselle.

5.Harkitse hiljaista hakua tai head huntausta: Mikäli et saa tuloksia avoimella ilmoittelulla tai haluat pitää rekrytoinnin piilossa kilpailijoilta, voit hyödyntää suorahakua.

6. Harkitse soveltuvuusarviointien teettämistä: Minimoi virherekrytointien määrää teettämällä kandidaateista soveltuvuusarvioinnit.

Miten henkilöstön saatavuutta hallitaan tehokkaasti? Lataa maksuton opas!

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: