Tiedote

Työttömyyden ja vuokratyöpaikan kautta työkokeiluun Lohjan VMP:lle — osa 1

ma 26. kesäkuuta 2017 08.00.00

Jäin pitkästä työsuhteesta työttömäksi tuotannollistaloudellisista syistä lähes neljä vuotta sitten. Työkokemusta minulle oli kertynyt useamman vuoden ajalta assistentin ja projektikoordinaattorin tehtävistä kansainvälisissä yrityksissä. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri ja YO-merkonomi. Työttömäksi jäätyäni jouduin asettumaan tyhjään tilaan, jossa ei ollut enää kiire, kalenterini oli sopivan tyhjä, mutta työ ja uusien asioiden opetteleminen vetivät kovasti puoleensa. Valmistuin vuonna 2015 ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi Helsingin Psykoterapiainstituutista ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaksi Management Institute of Finlandista, jossa kuulin ensimmäisen kerran henkilöstövuokrauksesta tai olin minä siitä kuullut myös Baronan valmennuksessa, johon pääsin heti kun jäin työttömäksi. MIF:n työharjoittelun jälkeen päätin sitten laittaa avoimen työhakemuksen vetämään henkilöstövuokrausyritykseen ja sitä kautta sain elämäni ensimmäisen vuokratyöpaikan assistenttina. Se oli määräaikainen osa-aikatyö liitossa, jonka kautta sain lisää uusia määräaikaisia osa-aikatyöpaikkoja muista liitoista. Nykyään ja varmaan myös tulevaisuudessa yhä useampi toimii pätkätöissä, freelancerinä tai yrittäjänä. Entinen vakaa työelämä on pirstaloitunut. Ennen kun useimmat olivat töissä yhdellä työnantajalla niin tulevaisuudessa vakituisia työpaikkoja ei juurikaan ole vaan ne koostuvat pätkätöistä, keikoista, itsensä työllistämisestä.

Mitä olen oppinut pätkätöistä?

Olen oppinut sietämään pätkätöitä ja kestämään ajoittaista työttömyyttä. Olen oppinut tekemään muutaman kuukauden työtä jossain projektissa ja sitten siirtymään muualle. Olen tottunut siihen, että työssä on jatkuvasti uusia ihmisiä ja uusia alkuja. Pitää olla hyvin itseohjautuva. Kukaan ei ole jatkuvasti kertomassa mitä pitää tehdä. Loputon jaksaminen vaatii myös lujaa mielenterveyttä. Siksi olikin varmaan hyvä asia, että työttömäksi jäätyäni lähdin opiskelemaan henkilöstöhallinnon lisäksi työnohjausta, jossa keskitytään mm. työn jaksamisen keinoihin.

Mielessä vahvistui ajatus työkokeilusta rekrytointiyrityksessä

Viimeisin määräaikainen osa-aikatyöni päättyi 31.12.2016. Mielessäni voimistui ajatus siitä kuinka haluaisin tutustua lähemmin rekrytointiin, johon en päässyt henkilöstöhallinnon koulutusjakson työharjoittelussa tutustumaan. Minulla oli voimakas tahto olla mukana tukemassa työllisyyttä ja työttömiä ja niinpä avasin TE-palvelujen nettisivut ja löysin palvelun nimeltä työkokeilu ja ajattelin, että tätä kautta pääsen tutustumaan rekrytointiin. Piti saada työkokemusta jotta pääsen työllistymään tällä alueella. Otin yhteyttä VMP Länsi-Uusimaan yrittäjään Markus Sippoon ja kysyin mahdollisuudesta päästä heille työkokeiluun. Yrittäjä ei luvannut työpaikkaa, mutta tarjosi mahdollisuutta työkokeiluun. Teimme sopimuksen 3 kuukauden pituisesta työkokeilusta, joka päättyy 30.6.2017.

Mitä työkokeilu on?

Työkokeilu on yksi TE-palvelumuoto, jonka avulla työtön voi saada mahdollisuuden päästä takaisin työmarkkinoille, saada jalkansa työpaikan oven väliin. Työkokeilussa voi näyttää työnantajalle osaamistaan ja motivaatiotaan. Työkokeilija voi työkokeilun järjestäjän ja TE-toimiston kanssa selvittää mitä muuta tukea hän tarvitsee palatakseen työelämään. Työkokeilun jälkeen työkokeilija antaa oman arvion työkokeilun sujumisesta TE-toimistolle jatkoa varten. Lisäksi työkokeilun järjestäjä antaa palautetta työkokeilusta ja suosittelee jatkotoimia. Työmarkkinoille paluuta voidaan työkokeilun jälkeen tukea esimerkiksi palkkatuetulla työllä, koulutuksella tai työhönvalmentajan palvelulla.

Malla Tanner

HR-assistentti

VMP Lohja

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: