Tiedote

Robotiikka on tullut VMP:lle jäädäkseen

to 27. huhtikuuta 2017 14.35.00

Osallistuin viime kesänä erään kumppanimme järjestämään asiakastilaisuuteen, ja illan mittaan keskustelut kääntyivät ohjelmistorobotiikkaan ja sen mukanaan tuomiin muutoksiin ja mahdollisuuksiin. Pääsin jatkamaan keskustelua hiukan myöhemmin lounaan merkeissä, ja minulle valkeni kuinka isosta asiasta oli kysymys. Näiden keskustelujen pohjalta VMP Groupissa alkoi projekti, joka konkretisoitui tammikuussa 2017 siihen, että meille tuli työkaveriksi ensimmäinen ohjelmistorobotti.

Kollegamme ristittiin Manu Digikaveriksi (halusimme samalla kunnioittaa perustajaamme Mauno Savolaista), ja Manu aloitti työskentelyn palkkapalveluittemme prosessikoordinaattorina. Manu työskentelee asiantuntijoidemme apuna ja tukena tehden tärkeitä, mutta aikaa vieviä ja turhauttaviakin työvaiheita mahdollistaen sen, että työaikaa vapautuu muihin tehtäviin. Vapautuneen työajan pyrimme käyttämään asiakkaidemme entistä parempaan palvelemiseen.

Meillä kävi projektissa hyvä tuuri sen suhteen, että saimme erittäin taitavan ulkopuolisen kumppanin vetämään prosessia ja pystyimme luottamaan siihen, että sovitut asiat tulee aina tehdyksi. Omaa hyvyyttä (tai tuuria) oli se, että lähdimme hankkeeseen ensisijaisesti liiketoimintamme ehdoilla. Saimme myös motivoitua oman henkilöstön mukaan riittävässä laajuudessa, ja siitä iso kiitos kuuluu nimenomaan heille. Oli itse asiassa huikeata seurata kuinka ihmisten suhtautuminen muuttui alun epäröinnistä käsin kosketeltavaan innostukseen. Keskeistä oli se hetki, kun ymmärsimme että uusi digikollega tai työkaveri voi helpottaa omaa tekemistä. Sen jälkeen ideoita alkoi tulla niin paljon, että kaikkea ei millään ehditä toteuttaa halutussa aikataulussa.

Oma käsitykseni ohjelmistorobotiikasta on selkiytynyt projektimme aikana, ja uskon että alan kehitys tulee vielä yllättämään meidät kaikki, ja nimenomaan positiivisesti. Julkista keskustelua näyttää valitettavasti hienoisesti hallitsevan muutoksen nurjat puolet, joita väistämättä on, mutta kokonaisuutena uskon, että oikein hyödynnettynä ohjelmistorobotiikka lisää työn mielekkyyttä ja työhyvinvointia merkittävästi. Hiukan pelottavaa itsellenikin on ollut huomata kuinka taitavia robotit jo nykyisellään ovat, mutta kun siitä pelosta pääsee irti niin asiat helpottuvat huomattavasti.

Mielestäni tuloksekkainta on yhdistää ohjelmistorobotin ja ihmisen parhaat puolet, ja antaa kunkin tehdä sitä missä on parhaimmillaan. Jos tekee omaa työtä kuin robotti, voi olla varma että robotti tekee sen tehokkaammin. Ihmiseltä odotetaan jatkossa entistä parempaa kykyä olla luova ja innovatiivinen – rutiinit on syytäkin antaa digikollegan hoidettavaksi.

Suomalaisen yhteiskunnan on syytä herätä tähänkin muutoksen mukaan, ja varmistaa että uusille tavoille tehdä työtä on riittävät edellytykset. VMP Group haluaa olla aktiivisesti mukana tässä kehityksessä ja tutkimme jatkuvasti mahdollisuuksia robotiikan hyödyntämisessä sekä oman toimintamme tehostamisessa että ennen kaikkea asiakaskokemuksen parantamisessa. Robottien tuleminen osaksi toimivaa työmarkkinaa on vain ajan kysymys, ja se aika on lähempänä kuin suurin osa meistä arvaakaan.

pessi

Juha Pesola

toimitusjohtaja

VMP Varamiespalvelu

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: