Tiedote

Verkostoidun, kiitos!

pe 17. maaliskuuta 2017 16.34.00

Pääsin sisään verkostoitumiseen vasta kun olin ollut muutaman vuoden työelämässä ja sisäistin asian vasta muutama vuosi sen jälkeen. Kun työelämässä aloitti, ei osannut edes ajatella tehdystä työstä saatavia mahdollisia etuja ja mahdollisuuksia. Oma mielipiteeni on, että loistava mahdollisuus aloittaa verkostoituminen tai pitää suhteista huolta, on ehdottomasti keikkatyö ja tapahtumat ympäri Suomea.

Itse kokoaikaisesti työssä käyvänä ei keikkatyölle ole ollut niin paljon aikaa kuin aiemmin, mutta nautin niistä vuoroista entistä enemmän, kun asia ei ole enää niin itsestäänselvyys kuin aiempina vuosina. Lähdin mukaan Lahden MM-kisoihin tarjoilemaan ja pitämään huolta VIP executive kisaväestämme. Työputkea kertyi 16 päivää putkeen, mutta silti päällimmäisinä tunteina on se, kuinka ihanaa ja opettavaista se oli.

Kisoista minulle avautui kaksi uutta työmahdollisuutta ja useita uusia tuttavuuksia ravintolamaailmasta. Toinen paikoista oli edustustarjoilijan keikkaluontoinen työpaikka, jossa työvuorot sijoittuvat halki maan. En ole tehnyt kovin paljoa edustustarjoilijan töitä, joten olen hyvin innoissani uudesta aluevaltauksesta, aivan huippua!

Me olemme kaikki itsemme käyntikortteja ja mikään ei puhu paremmin puolestasi työelämässä kuin oma asenteesi ja ammattitaitosi töissä. Parhaimmassa tapauksessa verkostoidut puolivahingossa elämäsi parhaisiin kontakteihin olemalla vain oma ahkera itsesi. Kun uusia kontakteja syntyy, tarkoittaa se lyhyellä tai pitkällä välillä uusia työpaikkoja, alan konkareiden parhaita vinkkejä (joita kannattaa ehdottomasti kuunnella!), työelämässä hyväksi koetut ja sinulle ehkä uudet toimintamallit, pääsy tekemään ja olemaan osana erilaisissa tapahtumissa joista voi syntyä uusia verkostohaaroja toisiin tapahtumiin jne.

Verkostoitumisessa on kuitenkin hyvä pitää mielessään muutama asia, ettei ala pitämään sitä itsestäänselvyytenä ja tätä kautta tahtomattaan rikkomaan omaa verkostoaan.

Jos pystyt pyytämään, muista myös tarjota. Verkostoituminen toimii parhaiten kun sitä vertaa ystävyyssuhteeseen. Mikään kaverisuhde ei toimi, jos toinen vain pyytää, muttei ikinä ole valmis tarjoamaan omaa apua tai osaamista. Verkostoituminen on parhaimmillaan, kun verkon sisällä olevat auttavat toisiaan pyyteettömästi kukin vuorollaan.

Pidä silmät auki, mutta älä liian auki. Mikään asia ei parane pakottamalla. Vähän niin kuin rakkauden kanssa, se ei tule väkisin etsimällä vaan yleensä silloin, kun sitä vähiten osaa odottaa. Verkostoitumisessa tätä voisi soveltaa, mutta ei tietenkään voi odottaa sokeana, että kaikki tupsahtaa eteesi tyhjästä. Verkostoitumista voi tapahtua missä vain ja tämän takia on hyvä pitää tietynlainen valppaustila koko ajan päällä, muttet anna sen paistaa itsestäsi läpi.

Jokainen työelämään liittyvä tapahtuma voi olla uusi mahdollisuus ja itse liputan ehdottomasti erilaisissa tapahtumissa työskentelyä, oli ammattiala mikä tahansa. Ammattialoja löytyy monia ja työntekijät tapahtumissa ovat kerääntyneet ympäri Suomea erilaisista työpaikoista. Tässä on jo loistavat avaimet onnistuneeseen verkoston luomiseen ja työuralla etenemiseen. Näin työvuorosta syntyy palkkaa paljon arvokkaampi asia.


Mira Vanhanen

Matkailualalta valmistunut, ravintola-alaan rakastunut ja nykyisin lentoemäntänä työskentelevä monityöurabloggari.

Kommentointi

Nimi: *
Sähköposti: *
Kommentti: *
 

Kommentit

Ei kommentteja

Uutisen jakaminen

Jaa kirjoitus tuttavalle: