Seuraa VMP Varamiespalvelu

Työllisyyspalveluiden valinnanvapaudesta vauhtia nuorten työllistymiseen - VMP tarjoaa nuorille valmennuksen lisäksi työpaikkoja

Lehdistötiedote   •   Kesä 15, 2018 10:12 EEST

Henkilöstöpalvelualan yritys VMP on voimalla mukana talkoissa nuorten työurien tukemisessa ja koulutuspolkujen löytämisessä. VMP tarjoaa nuorille työllistymispalveluita valinnanvapauskokeilun myötä kahdeksalla ELY-keskusalueella kesällä käynnistyvissä työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamissa Nuoret töihin!- ja Nuoret kohti työtä! -hankkeissa.

Valinnanvapauskokeilun myötä nuoret voivat valita VMP:n työllistymispalveluja Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Kaakkois-Suomessa, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Lapissa. Myös muualla Suomessa VMP on tiiviisti mukana nuorten palveluja tuottavassa verkostossa nuorten työllistäjänä. VMP:n vahvuus on, että se pystyy henkilökohtaisen valmentamisen lisäksi aidosti tarjoamaan myös työtä.

- Olemme valtakunnallinen ja paikallinen toimija. Tunnemme alueen työmarkkinat, ja toisin kuin useimmat palveluntuottajat, me pystymme myös tarjoamaan työpaikkoja nuorille, kertoo VMP konsernin julkisen sektorin toimialajohtaja Tari Solla.

Syksyn 2017 budjettiriihessä hallitus päätti lisätä 15 miljoonaa euroa rahaa alle 30-vuotiaille tarkoitettuihin tulosperusteisiin ostopalveluihin. Palveluiden piiriin pyritään saamaan 10 000 nuorta. Kohderyhmänä ovat etenkin sellaiset nuoret, joiden polku työmarkkinoille ei ole kulkenut suorinta reittiä.

- Tukea tarvitsevia nuoria auttamalla voidaan taata työvoiman saanti ja hyvinvoiva yhteiskunta myös jatkossa, painottaa VMP konsernin julkisen sektorin liiketoimintajohtaja Heikki Ruohonen.

Nuoret töihin! -hankkeen palvelujen avulla alle 30-vuotiaita autetaan ja rohkaistaan työn löytämisessä tai yrittäjäksi ryhtymisessä. Esimerkiksi tutkinnon suorittaneet, työttömät nuoret kuuluvat tähän ryhmään. Nuoret kohti työtä! -hankkeessa tuetaan alle 30-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden osallisuutta, rohkaistaan kouluttautumaan ja autetaan työllistymään. Tässä joukossa ovat esimerkiksi ne nuoret, joilla ei vielä ole tutkintoa. VMP tekee myös yhteistyötä oppilaitosten ja muiden alueen toimijoiden kanssa. Palvelutarpeen arvioinnin jälkeen nuorta autetaan koulutuspolulla, peilataan kokemuksia ja voidaan olla apuna esimerkiksi harjoittelupaikan hakemisessa.

- Panostamme nuorten koulutus- ja urapolkujen tukemiseen. Jo yläkouluikäisille meillä on nyt kolmatta kesää käytössä kesäduuniseteli, joka mahdollistaa työelämään tutustumisen, Solla valottaa.

Nuoret töihin!- ja Nuoret kohti työtä! -hankkeiden palveluntarjoajana VMP haluaa tarjota nuorille yksilöllisiä, kestäviä urapolkuja. Nuoren tilanteesta ja tarpeesta riippuen ohjausta annetaan koulutus-, työllistymis- tai yrittäjäpolulle. Tuomalla työn ja tekijät yhteen ja kannustamalla omannäköisen uran luomisessa VMP pyrkii rakentamaan kestävää työelämää.

- Hyvät työelämäkokemukset auttavat pysymään yhteiskunnan tekemisessä kiinni. Näin voimme saada nuoret aktiivisiksi osallisiksi yhteiskunnassa ja voimme ehkäistä syrjäytymistä, Ruohonen muistuttaa.

 

Lisätiedot:
Heikki Ruohonen, heikki.ruohonen@vmp.fi, 040 142 9752
Tari Solla, tari.solla@vmp.fi, 040 849 7981

­­­­­­­

VMP on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. VMP:n tehtävänä on auttaa yrityksiä ja ihmisiä menestymään muuttuvassa työelämässä. VMP palvelee asiakkaitaan Suomen lisäksi Ruotsissa ja Virossa ja sillä on rekrytointipisteet Virossa ja Romaniassa. VMP-konserniin kuuluvat VMP Varamiespalvelu-, Staffplus-, Personnel-, Romana Mangement-, Eezy- ja Alina-brändit.

Olemme 30 vuotta toimialaa kehittänyt, yksi Suomen johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Henkilöstövuokraus ja rekrytointi kaikille toimialoille on ydinosaamistamme. Tarjosimme työtä ja toimeentuloa vuonna 2017 noin 4 000 asiakasyrityksen palveluksessa yli 16 000 henkilölle 37 paikkakunnalla Suomessa. Perheyrityksenä aloittanut VMP on nykyään osa VMP Group – konsernia, jonka omistavat kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners, perustajasuku ja toimiva johto.

VMP Group -konserniin kuuluvat yritysketju VMP Varamiespalvelun lisäksi erilaisia koti-, hoiva- ja sairaanhoitopalveluja tarjoava Alina, johtamisen, organisaatioiden ja inhimillisten resurssien kehittämiseen erikoistunut Romana Management, laskutuspalveluyritys Eezy sekä rekrytointeja, soveltuvuusarviointeja tekevä Personnel Group, ravintola-alan palveluita pääakaupunkiseudulla tarjoava Staff Plus ja Sijaishaltija, joka on kehittänyt erilaisia palveluita nuorten työnsaannin ja sijaisten löytämisen helpottamiseksi.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="https://uutishuone.vmp.fi/fi/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.